Bodrum Gündem

Toplumsal Cinsiyet ve Mekânın Cinsiyeti: Resim, Metafor ve Yorum 5 Ekim’de

Toplumsal Cinsiyet ve Mekânın Cinsiyeti: Resim, Metafor ve Yorum 5 Ekim’de

Herodot 3. Yaş Akademisi Derneği tarafından 5 Ekim 2023  Perşembe günü saat 15:00‘de Bodrum Ticaret Odası (BODTO) konferans salonunda “Toplumsal Cinsiyet ve Mekânın Cinsiyeti: Resim, Metafor ve Yorum” başlıklı canlı sunum gerçekleştirilecek.

Bodrum Gündem Haber

Herodot 3. Yaş Akademisi tarafından, 5 Ekim 2023  Perşembe günü saat 15:00‘de Bodrum Ticaret Odası (BODTO) konferans salonunda derneğin onursal üyesi Prof. Dr. Semiramis Yağcıoğlu  tarafından “Toplumsal Cinsiyet ve Mekânın Cinsiyeti: Resim, Metafor ve Yorum” başlıklı sunum gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Semiramis Yağcıoğlu kimdir?

Dilbilimci. Lise eğitimini Robert Koleji’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden lisans derecesini aldı. Dilbilim alanındaki lisansüstü diplomasını İngiltere’den, yüksek lisans ve doktora derecelerini Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden aldı.

1996 yılında Genel Dilbilim alanında doçent unvanını kazandı. 2001 yılında aynı üniversitede Dilbilim Bölümü’nü kurdu. 2002 yılında aynı bölüme profesör olarak atandı. 2009 yılında kendi isteğiyle emekli olana kadar bölüm başkanlığını sürdürdü. Yönetim kurulu üyeliği, dekan yardımcılığı ve senatörlük yaptı. Yüksek Lisans ve doktora tezleri yönetti.

ABD, Avusturya, Almanya; İngiltere ve İskoçya’da çeşitli üniversitelerde çalışmalar yaptı.

Dilbilimin “Eleştirel Söylem Çözümlemesi” alanında çalışmaları vardır. Makaleleri ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanlanmaya devam etmekte.

Üniversite dışındaki okurla buluşması “Roman Kahramanı ve Öznellik: Söylem İdeoloji ve Coğrafya” (2017 – ikinci baskı 2021) adlı inceleme kitabıyla gerçekleşti.

Edebiyat eleştirisi üzerine kaleme aldığı yazıları, “Varlık”, “Argos”, “Gündoğan Edebiyat” ve “Edebiyat Eleştiri” dergilerinde yayımlandı. Ayrıca “Roman Kahramanları”, “Psikeart”, “Psikesinema”, “Kurşun Kalem”, “Çevirmenin Notu”, “Feminist F”, “Kitap-lık”, “Virüs” dergilerine edebiyat ve sinema üstüne yazmakta ve dosya editörlüğü yapmaktadır.

Cemil Kavukçu öykücülüğü üzerine yaptığı çalışmaları ve Harvard Üniversite’sine sözü geçen kurumun daveti üzerine sunduğu incelemesi vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.