Bodrum Gündem

İzmir'de belediye iştiraki İZENERJİ çalışanları iş bıraktı

İzmir'de belediye iştiraki İZENERJİ çalışanları iş bıraktı
17.10.2023
0
A+
A-

İZMİR (AA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ şirketi çalışanları, Toplu İş Sözleşmesi'nde yer alan sosyal hakları ve ikramiye ödemelerini zamanında alamadıkları iddiasıyla 1 gün iş bıraktı.

Kemeraltı Çarşısı'ndaki İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan bir grup İZENERJİ çalışanı, iş bırakarak protesto eylemi yaptı.

Genel İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İZENERJİ çalışanları olarak Toplu İş Sözleşmesi'nde yer alan sosyal hak ve ikramiyelerin zamanında ödenmemesi üzerine 1 gün iş bırakma eylemi yapma kararı aldıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının görüşme taleplerine yanıt vermediğini belirten Gül, diğer iştiraklerde çalışanlara ödemeler yapılmasına rağmen İZENERJİ şirketi çalışanlarına ikramiye ödemelerinin yapılmadığını öne sürdü.

Gül, şunları kaydetti:

"Belediye yetkilileri tek taraflı davranarak iş barışını bozacak şekilde hareket etmiş, 11 bin İZENERJİ emekçisini hiçe sayarak mesai arkadaşlarımızın ikramiyelerini yatırmamıştır. Bu durum çalışanlar arasında ayrımcılığa yol açmıştır. Bizler eşit işe eşit ücret isterken ve bunun mücadelesini verirken sözde değil özde eşitlik istedik. Bizler diğer şirket işçilerine nasıl ödemeler yapılıyorsa, kaynak ayrılıyorsa mesai arkadaşlarımıza da ödemelerin yapılmasını, mağduriyetin önüne geçilmesini istiyoruz. Bu uygulamaların devam etmesi durumunda üretimden gelen gücümüzü süresiz olarak kullanacağımızı açıkça deklere ediyoruz."

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.