Bodrum Gündem

MUSKİ’den Açıklama

MUSKİ’den Açıklama

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Bodrum’a ek su kaynağı sağlama çalışmaları ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü olarak Bodrum’da bulunan barajların kuruması ve DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgeye ek su sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Son yıllarda yaşanan su sorunlarının büyüyerek devam edeceği ön görüsünde bulunarak kendi sorumluluk alanımız ve yetkimiz çerçevesinde bölgede ek önlemler alarak vatandaşlarımızın günlük hayatında yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirgemek için çalışmalarımızı hayata geçiyoruz.

Bilindiği üzere Bodrum Yarımadası geneline su sağlanan Mumcular ve Geyik Barajlarındaki seviyenin çok düşmesi ve su temininin mümkün olmaması nedeniyle bölgedeki Mumcular ve Güvercinlik içme suyu arıtma tesislerimizi devre dışı kalmış ve normal şartlara göre Yarımadaya verilen su miktarı yaklaşık olarak %57 oranında düşmüştür. Bu nedenle Bodrum’a dönüşümlü su verilmesi zorunluluk halini almıştır.

Daha önceden planlamış olduğumuz yeni su kaynağı projesi kapsamında saniyede 90 lt. su sağlayan kaynak sisteme dahil edilerek Mumcular içme suyu arıtma tesisi %30 kapasitede de olsa devreye alınmış ve 16 Ekim 2023 tarihi itibariyle su iletimine başlanmıştır. Bunun yanı sıra Güvercinlik İçme Suyu Arıtma Tesisine de saniyede 150 lt. ek su sağlayan kaynak temin ederek bu tesisimizi de %30 kapasiteyle çalıştırabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 24 Ekim 2023 tarihi itibariyle çalışmalar tamamlanıp tesis faal duruma getirilecektir.

Ayrıca, Konacık Mahallesi’nde başlatmış olduğumuz derin kuyunun hat çalışmaları da tamamlanmış olup sisteme ilave su sağlanmıştır.

Akçaalan Mahallemizde yürütülen çalışmaların sonuna gelinerek sorun yaşayan üst kotlara su verilmeye bugün itibariyle başlanacaktır.

Yokuşbaşı Mahallesinde de kuyunun devreye alınması çalışmaları da 20 Ekim 2023 günü sonuçlandırılacak ve bu bölgeye de ek su sağlanacaktır.

İslamhaneleri Mahallemizle birlikte Karabağlar Mahallemizin üst kotlarına da tankerle su iletimine başlanarak bölgenin mağduriyeti azaltılacaktır.

Yukarıda ifade edilen çalışmalara ilaveten Kasım ayı içinde tamamlanacak olan yatırımlarla birlikte, Mumcular havzasından saniyede 100 lt, Çamköy Havzasından ise saniyede 75 lt olmak üzere toplam 175 lt ek su sağlanarak Bodrum İlçemizin hizmetine sunulacaktır. 

Tamamlanacak olan çalışmalarla birlikte 125 Bin kişinin ihtiyacını karşılayacak seviyede ilave su temini sağlanacak olup tüm çalışmalara hızlı bir şekilde devam edildiğini hemşerilerimizin bilgisine sunarız.”

Yorumlar

  1. aliihsan büyükkoç dedi ki:

    rezillik

  2. Mustafa dedi ki:

    Çarşıda oturuyorum depomuz 2 gün yeterdi şimdi 2 günde 2 saat akan su basınç olmadığından çatıdaki depoyuda doldurmuyor afrikadaki ailelere döndük..barajlar kuruyana kadar önlem alınmamış şimdi anlatın saniyede kaç litre.. Eğitim ve liyakat şart…