Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları

Çok sayıda eser vermiş

AMELİA Rita’dan Erica’nın Aynaları. Amelia, kitaptan bir dünyanın içinde yaşamaktadır. 1969 yılında doğmuş, okumayı öğrendiği andan itibaren yazmaya başlamıştır; hâlâ devam etmektedir. Tiyatro oyunları, senaryolar yazmış, çok sayıda eser vermiştir. İktisat ve coğrafya alanlarında lisans eğitimini tamamlamış, girişimcilik ve inovasyon yönetimi alanında master yapmıştır. (Altın Kitaplar)

 

 

 

 

Kabullenmek istemez.

MEHMET Zaman Saçlıoğlu’ndan Rüzgar Geri Getirirse – Eşikli Öyküler. Sözcükleri gezdiren, onları gökte işleyen Rüzgâr’ı önceleri birden çok sandılar ve farklı adlar taktılar. Lodos, Poyraz, Karayel, Yıldız vb… Aslında bu adlar yalnızca Şiir’dir. İnsan bunu yine geçmişte bulacak. Her şeyi kendine göre adlandıran İnsan, Rüzgâr’ın kendi dışında adsız (çıplak) gezdiğini bilir ama kabullenmek istemez. (Yapı Kredi Yayınları)

 

 

 

Bir milletin kaderini belirlemek

 AKİ Yamamoto’dan Humanitas. Orta Amerika ormanlarında bir ruha sahip olabilmek adına ikiziyle savaşmak zorunda kalan Ocelot, vereceği kararla sadece kendisinin değil aynı zamanda bir milletin de kaderini belirleyecek olan satranç ustası Sovyet Yuri ve bir eskimo kabilesindeki balina avcısı, cesur ve güzel Ena… (Athica Yayınları)

 

 

 

 

Yönetim, bir bilim ve sanat alanı

SİNAN Bayraktar’dan Yönetim Akademisi: Yönetemediğimiz İşler. Yönetim, birçok parametreyi birlikte dikkate almamız gereken bir bilim ve sanat alanı. Kitabı okurken, bir tiyatro oyunu yönetmek, bir ekibi yönetmek, bir orkestrayı yönetmek, bir firmayı yönetmek veya kendini yönetmek gibi süreçlerin aslında birbirine ne kadar benzer ve yaratıcı süreçler olduğunu şaşkınlıkla fark edeceksiniz.  (Ceres Yayınları)

 

 

 

 

Uçsuz bucaksız bir farkındalık

JOHN Demartini’den İlhamdan Doğan Kader – Tatminkar ve Amaç Dolu Bir Yaşamın Sırrı. Bu kitapla kendinize dair uçsuz bucaksız bir farkındalık elde edecek, lider olmakla takipçi olmak arasındaki gerçek farkı anlayacak ve sevdiğiniz şeyi yaparak başkalarına nasıl örnek olacağınızı göreceksiniz. Anlamlı ve ilham dolu bir hayatta ustalaşma yolculuğuna başlayarak, geniş kapsamlı bir “dalgalanma etkisini” harekete geçireceksiniz.  (Destek Yayınları)

 

 

 

Yarım kalmış bir aşk hikâyesi

ÖZLEN Alpaslan’dan Mahalle. İstanbul’un en kendine özgü semtlerinden biri Kuzguncuk… Bu tatların ustası, insanların dertlerinin dinleyicisi ve mekânın sahibi Füruzan… Tüm mevzuların birbirine bağlandığı ve kayıp olan isim Aysel… Çocukluk arkadaşlıkları, İstanbul, Türkiye’de, geçmiş ve günümüzde yaşanan olayların hayatlara yansıması, yarım kalmış bir aşk hikâyesi…  (Karakarga Yayınları)

 

 

 

 

Kafka üzerindeki gizem perdesi

REİNER Stach’ten Bu Kafka Mı? 99 Keşif.  Franz Kafka’nın gerçek kişiliği, yıllar boyunca yaşam öyküsüne ilişkin rivayet ve varsayımların gölgesi altında kaldı. Yarattığı Gregor Samsa, Josef K. gibi absürt olduğu kadar realist karakterler yazarın imajı üzerinde egemenlik kurdu. Yazarın yaşamının çeşitli evrelerine, kişiliğinin farklı yönlerine ilişkin 99 keşif üzerinden, Kafka üzerindeki devasa gizem perdesini aralıyor.  (İş Bankası Kültür Yayınları)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.