Bodrum Gündem

EMEK Partisi Yusuf Uyan’la yola devam dedi

EMEK Partisi Yusuf Uyan’la yola devam dedi

Emek Partisi Bodrum İlçe Örgütü “Barbarlık yenilecek, işçi sınıfı kazanacak, halklar kazanacak” sloganıyla 10. Kongresini gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Emek Partisi Bodrum İlçe Örgütü “Barbarlık yenilecek, işçi sınıfı kazanacak, halklar kazanacak” sloganıyla düzenlediği 10. Kongresinde mevcut başkan Yusuf Uyan ile yola devam dedi.

Bodrum İlçe Örgütü, Yusuf Uyan Başkanlığında yeni yönetimini belirledi.

Emek Partisi Bodrum İlçe Örgütü başkanı Yusuf Uyan yaptığı konuşmada; “işçi sınıfının bağımsız, politik bir güç olarak örgütlenmesi gerekliliği bir daha ortaya çıkmıştır.  Kapitalist, emperyalist düzenin işsizlik, yoksulluk ve savaşlardan başka halklara verebileceği bir şeyin olmadığı ortadadır.   Iktidarın yağma ve sömürü politikalarına karşı işçi ve emekçilerin kararlı bir şekilde cevap vermesi, birlikte mücadele etmesi gerekmektedir. İsrail siyonizmine karşı Filistin halkının yanındayız.  Kürt sorununun eşit ve demokratik bir biçimde çözülmelidir.

Sömürü, savaş ve baskı politikalarının yanı sıra iktidar, kadınların haklarına da saldırmayı sürdürüyor.  İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmaya çalışma, çocukların evlilik yoluyla istismarcıları ile evlendirilmesi düzenlemeleri gündeme getirilse de iktidarın geri adım atmak zorunda kaldı, gençliğin geleceğini karartma noktasında da iktidar ısrarcı politikalarını sürdürüyor.

Gençlik iktidarın siyasal gericiliğine boyun eğmeyeceğini göstermektedir. Geleceğini kazanmak için mücadele yolunu seçmektedir. İşçi sınıfının bir parçası olarak gençler, ait olduğu sınıfın parçası olduğunu görerek örgütlenmeli ve mücadele etmelidir.

İşçi ve emekçilerin mücadelesi halk iradesini ele alan gerçek bir demokrasinin kuruluşunun teminatı, sosyalizmin şartıdır. Partimiz bunun için mücadele etmektedir. “dedi.

Kongrede çalışma raporu ve mali raporun okunmasının ardından oylamaya geçildi. Yürütme kuruluna seçilenler

EMEK Partisi Bodrum İlçe yönetim kurulu şu üyelerden oluştu; İlçe başkanı Yusuf Uyan, Yürütme Kurulu Üyeleri Zehra Sormageç, Yüksel Okyay, Özlem Kortel Alikoç, Uygar Kahraman, Nurzat Tabel.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.