Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 23 Ekim 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 23 Ekim 2023

Eskimeyen bir kaynak 

EDİTH Hall’den Hayatınızı Değiştirecek 10 Antik Bilgelik Dersi. Çevirmenliğini Gökhan Güvener’in yaptığı kitapta, antik bilgeliği 10 pratik ve evrensel prensibe dönüştürerek özetleniyor. Hayatın zorlu ve önemli dönemeçlerinde ayakta durmak için her an başvurmak isteyeceğiniz, eskimeyen bir kaynak. “Mary Beard ile Mary Poppins arasında kurulan şaşırtıcı bir köprü.” Observer.

(Pegasus Yayınları)

 

 

 

Pandeminin ilk ayak sesleri

MİNE Türkili Ergül’den Pandemi Diyalogları. Ne mi istedim? Korkumuz, acımız ve yalnızlığımız yazılı kalsın, yüreğimizdeki acı sözcüklerle azalsın. Edebi kaygı olmadan sadece hissettiklerimizi, kendi içimizdeki diyaloğu aktaralım istedim. Aktarmazsak unutulacaktı, bizde bile kalmayacaktı. Neden İtalya- Türkiye diyaloğu. Çünkü Pandeminin ilk ayak seslerini İtalya’dan arkadaşlarımdan duydum. (Ceres Yayınları)

 

 

 

 

Ilık tatlı bir rüzgâr esiyordu

ELİF Erdoğan’dan Tesadüfen Zümrüdüanka.  “Zamanın nasıl da genişlediğini tadıyorduk, yalan değil inan, tadıyorduk neymiş zaman, nasıl uzarmış, genişlermiş, katlanır çoğalırmış. Bıraktım kazma küreği, köstebekleri, yuvaları, bir yaprağın üzerine çıkıp oturduk, bir nilüferin, ılık tatlı bir rüzgâr esiyordu. Susuyorduk. Zaman bir neşeydi dilimizin ucunda.”
(Yapı Kredi Yayınları)

 

 

 

 

Geçmişe yapılan yolculuk

 

TALİP Emiroğlu’ndan Kanlı Ceket.  “Talip Emiroğlu öykü geleneğimizin çok sağlam bir yerinde duruyor. Geçmişe yapılan bir çeşit yolculuk… Sorgulamaların gücüyle… En önemlisi de yazarın samimi üslubu. Yaşanmış, bedelleri ödenmiş, içselleştirilmiş bir gerçeklik… Üstelik bir solukta okunuyor.”–Mario Levi.
(Destek Yayınları)

 

 

 

1927 sayımından sonra veriler

 

CUMHURİYETİN İlk Sayımı – 1927 Nüfus Tahriri-Hazırlıklar Sayım Günü Sonuçlar ve Yorumlar. Prof. Dr. Şevket Pamuk’un değerli katkısıyla hazırlanan bu çalışmada, 1927 sayımından sonra yayımlanan verileri orijinal haliyle sunuyor, sayım hazırlıkları, sayım günü ve sonrasında toplumun bu faaliyete katılımına dair dönem basınında yer alan yazı, fotoğraf, karikatür ve belgeleri de okurlarımızla paylaşıyoruz.

(İş Bankası Kültür Yayınları)

 

Sıcak bir aşk hikâyesi

MAHİR Ünsal Eriş’ten Acaip. Uzun yıllardır okumaya hasret kaldığımız türde sıcak bir aşk hikâyesi, dünyanın farklı coğrafyalarından gelmiş, birbirinden garip insanların esrarengiz hikâyeleriyle buluşuyor. Karanlık denizler, ürkütücü maceralar, mitolojik figürler, korkunç mahluklar… Hepsi birbirinden acaip bu hikâyeler,  Samim ile Güzin’in sonsuz aşkına çevre oluyor.

(Can Yayınları)

 

 

 

Hiçbiri umutsuzluk yaymıyor

ANIL Çetinel Örselli’den Ah Bu Şarkıların. Bu öykülerde, düşleri gerçekleşmemiş kahramanlar yaşıyor, ama hiçbiri yılgınlık hissetmiyor. Durumun ve gidişatın kötü olduğunu düşünüyor çoğu, ama hiçbiri umutsuzluk yaymıyor. Mutsuz denebilir onlara, ama asla pişman değiller. Her öyküde hüzünlü bir şarkı duyuluyor. Ama dirençli bir ses yorumluyor onları. Zafer Köse.

(Eksik Parça)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.