Bodrum Gündem

Geleneksel Sea Garden Hasat Günleri’nin beşincisi gerçekleştirildi

Geleneksel Sea Garden Hasat Günleri’nin beşincisi gerçekleştirildi

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum Türkiye’de zeytin ve zeytinciliği yaşatmak, yerli, sürdürülebilir ve doğal üretime destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği Sea Garden Hasat Günleri’nin beşincisini gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

‘Doğadan ilham aldık’ sloganıyla, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yerel ve doğal değerleri desteklemeyi sürdüren Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Sea Garden Hasat Günleri’ kapsamında yerel zeytin üreticileri ve zeytin profesyonellerini Yalıçiftlik’teki tesisinde bir araya getirdi. 5. Hasat Günleri’nin açılışında Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır ve Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer zeytine ve zeytinciliğin önemine dair konuşmalar gerçekleştirdi.

24 Ekim günü gerçekleştirilen organizasyonda akademisyenler, şefler ve üreticilerle panellerin yanı sıra zeytinyağı tadım workshop’u de düzenlendi. Panellere, Tarım ve Gıda Yazarı & Araştırmacısı Bilge Keykubat, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Betül Öztürk, Gurme-Yazar Süreyya Üzmez, Oleolog Pelin Omuroğlu, Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Atilla Totoş, Sözen Organizasyon CEO’su Gökmen Sözen, Danışman Şef Aylin Yazıcıoğlu, Danışman & Eğitmen Şef Elif Edes ve Hapimag Sea Garden Resort Bodrum Executive Şefi Orhan Demirok katıldı.

Etkinlikte Orhan Demirok ve yönetimindeki ‘Sea Garden Gastro Team’ tarafından zeytin ve zeytinyağı ile hazırlanan özel ikramlar servis edildi.

Faaliyete geçtikleri günden bu yana yerel değerlere hak ettikleri önemin gösterilmesi için öncü rol üstlendiklerini hatırlatan Hapimag Türkiye, İspanya, Hollanda, Portekiz Operasyonları Ülke Direktörü Kerem Demirkol, “Ülkemiz zeytin konusunda dünyanın lider üreticilerinden biri. Yerel üreticilerimizin ve Türk mutfağının önde gelen isimlerinin zeytin ve zeytinyağıyla ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaların daha fazla insana ulaşması için 5 yıldır ‘Hasat Günleri’ etkinliklerimizi düzenliyoruz. Etkinliğimizi sürdürülebilir hale getirmekten dolayı mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda da bu alandaki faaliyetlerimizi ve bölgemizdeki yerel üreticileri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.