Bodrum Gündem

Cumhuriyet, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir gençlik düşüdür

Cumhuriyet, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir gençlik düşüdür
29.10.2023
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan Cumhuriyet’in 100. Yılına dair açıklamalarda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Özcan şunları söyledi:

“Bu yıl 29 Ekim’de Cumhuriyetimiz 100. yaşına giriyor. Gururlu ve onurluyuz. Nedir Cumhuriyet? Tarihe yön vermiş bir fikrin, halk iradesi fikrinin somutlaşmasıdır.  Kadın haklarının teminatı, gençlerin geleceğinin güvencesidir. Kimsesizlerin kimsesidir. Laik ve özgür bir yaşam sözleşmesidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi “Cumhuriyet bir gecede kurulmuş, bulunmuş bir fikir değil, ilmek ilmek, bedel ödenerek ulaşılmış bir hedeftir. Aynı zamanda Cumhuriyet, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir gençlik düşüdür.”

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti hayata geçirmek adına bedeller ödeyen kuşağa minnettarız.  Bizim için Onlar’ı anmak, geçmişi hatırladığımız basit bir anma değil, bugüne tarihten süzdüğümüz politik bir müdahale yapma biçimidir. Hele söz konusu Cumhuriyet ise bu bin kat böyledir.

Cumhuriyeti anmak eşit ve özgür yurttaşlığa dayalı adaletli bir toplum talep etmek, bunun için sürekli mücadele etmektir. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma yolundaki azmimiz her zamankinden daha güçlüdür.

Nasıl ki, yılgınlık Cumhuriyet kuşağının yakınından geçmediyse, onların tek parolası en çetin şartlarda bile umudu kuşanmak ise, biz de bunu rehber edinmiş bir siyasal mücadele veriyoruz. Haklarımızın gasp edilmediği, hukukun baş tacı edildiği, kamucu, emekten yana, sosyal bir Cumhuriyet için mücadelede azimli ve kararlıyız.

Bütün mazlum milletlere örnek bir mücadele ile kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını gurur ve inatla kutluyoruz.

100.yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.