Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 30 Ekim 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 30 Ekim 2023

Haftanın kitaplarını sizin için yorumladım…

Yola Çık: Kitapta “Bilmediğin bir dünyaya adım atmak mı? Başarısız olma korkusu mu?” anlatılıyor.

Hatırladın mı Beni?: Kitap, her zaman bilip de unuttuklarımızı hatırlamamız için yazıldı.

Ben Amir – Savaşın Unutulan Çocuğu’nda: Yazar, bu kez Bosna Savaşı sonrası yaşananları tek tek anlatıyor.

Anlamsızlık Saati: Yazarın yıllar boyu kaleme aldığı öykülerden oluşuyor.

Kazara Tanrılar: Modern dünyanın yaratılışını şimdiye dek fark edilmeyen bir bakış açısıyla okuyacağınız alışılmadık ve iddialı bir başvuru kaynağı.

Seksen binde bir görülüyor

FAİK Öksüz’den XQ. Yazar “Torbalı diyorlar böyle çocuklara, anlaşılan ben de amniyotik kese içinde dünyaya gelmişim. Seksen binde bir görülen durum olduğu için böyle doğan çocukların sihirli olduklarına, hayatları boyunca şansın yüzlerine güleceğine inanıldığını çok sonra öğrendim. Kim bilir? Belki de ilk sihrimi annemin de yaşama tutunmasıyla göstermişimdir” diyor. (MEŞE KİTAPLIĞI)

 

 

 

 

Derin bir araştırma ürünü

ZELİHA Tekin’den CEHENNET. Elinizdeki kitap hayallere ve söylentilere dayalı değildir. Kitap, uzun süren bir araştırmanın, mitoloji, Kur’an, İncil, Tevrat ve bunları yorumlayan yerli ve yabancı kaynakların, tarih ve bilim kitaplarının kümülatif olarak okunmasının ve derin bir araştırmanın ürünü olup aşağıda sıralanan sorulara cevap vermeye çalışmıştır. (SCALA YAYINCILIK)

 

 

 

 

Hayal gibi uzaktan bakıyorsan
BUKET Güngen’den YOLA ÇIK. Hayat yolculuğunda günler geçerken olmak istediğin hâline hâlâ bir hayal gibi uzaktan bakıyorsan; adım atamıyor, göze alamıyor san, tam da ihtiyacın olan anda bu satırları okuyorsun. Şunu bilmelisin ki sen dururken bugün bir kişi daha cesaret etti, kendini tamamlama yoluna çıkmaya; bir kişi daha adım attı senin ertelediğine… (CERES YAYINLARI)

 

 

 

 

Düş, en büyük gerçektir

PINAR Gedik’ten HATIRLADIN MI BENİ? Adam ona bakıp dümdüz ve dingin bir tonda “Ben simyacı değilim…” dedi. “Kimseyi dönüştüremem.” Kadın şaşkınlık içinde “Hatırlamak mı?” dedi. “Ben unutmak için buradayım.” “Düş, en büyük gerçektir!” – Stefano D’Anna. Bu kitap sistemin öğrettiklerinden sıyrılıp, derinlerde her zaman bilip de unuttuklarınızı hatırlamanız için yazıldı. (DESTEK YAYINLARI)

 

 

 

 

Görünmeyen çocuklar
SİNAN Akyüz’den BEN AMİR – SAVAŞIN UNUTULAN ÇOCUĞU. Yüz binlerce insanın katledildiği Bosna Savaşı’nın en büyük mağdurlarıydı onlar. Yaşadıkları işkence ve tecavüzleri unutmaları mümkün değildi. İsteseler de unutamazlardı. Tecavüz kampları denilen yerlerde zorla hamile bırakılmışlardı. Binlerce çocuk işte böyle dünyaya geldi: “Görünmeyen” ve “unutulan” çocuklar…  (ALFA YAYINCILIK)

 

 

 

 

Yıllar boyu kaleme aldığı öyküler

IŞIL Madak’tan ANLAMSIZLIK SAATİ. Kitap, kendi sesini çoktan bulmuş olan yazarın yıllar boyu kaleme aldığı öykülerini bir araya getirdiği ilk kitabı. Yazar kahramanlarını incelikle gözlemlenmiş mekânlarda, sıradan bir günde yakalıyor: Bir av sırasında, ormanda, mahalledeki pazar yerinde, bir otelde, doktor muayenehanesinde, çay bahçesinde ya da eski eşya satan bir dükkânda.  (EVEREST YAYINLARI)

 

 

 

 


Çetrefilli sorulara ışık tutuyor

ANNA Della Subin’den KAZARA TANRILAR. Yazar, beş yüzyılı kapsayan tarih kitabında, modern din kavramımızın nasıl icat edildiğine, sözde seküler çağımızda din ve siyasetin neden sürekli birbirine karıştığına, birisini ilahi olarak adlandırma gücünün hem ezenler hem de ezilenler tarafından nasıl kullanıldığı ve istismar edildiğine dair çetrefilli sorulara ışık tutmaya yardımcı oluyor.  (BEYAZ BAYKUŞ YAYINLARI)

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.