Bodrum Gündem

500 Yıllık Tarihi Sarnıç Kahve Kokusuna karıştı

500 Yıllık Tarihi Sarnıç Kahve Kokusuna karıştı

Bodrum, Ekim ayında yepyeni ve etkileyici bir mekân kazandı. Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferin öncesinde Mimar Sinan tarafından inşa edilen 500 yıllık sarnıçlardan birini restore eden Mimar Nilgün Yılmaz, bir Ankara markası olan Coffee de Madrid’in 41’inci şubesini Bodrum-Yalıkavak yolu üzerindeki bu sarnıcın yanı başında açtı.

Bodrum Gündem Haber

Göklere uzanan bir lounge alanı ve 150 çeşit kahve çeşidiyle hem lezzet, hem tarih, hem de dinlence alanı olarak tasarlanan mekân, Bodrum mimarisine uygun tasarımı, çevre dostu enerji ve atık arıtma sistemi ve tümüyle taşınabilir konseptiyle merak uyandırıyor. Yalıkavak yolundaki “Tinycafe” konseptli Coffee de Madrid, güneş paneli sistemi, kompost tuvalet, sulama suyuna dönüşen atık su teknolojisi gibi özellikleri sayesinde, şebekeden bağımsız, kendi kendine yetebilen, yenilikçi ve yeşil dostu bir mobil kafeterya olarak hizmet veriyor. Mimar Nilgün Yılmaz, sarnıcın birkaç metre ötesindeki tarihi yel değirmenini de tümüyle kendi imkanlarıyla restore ederek mekana dahil etti. Yel değirmeninin harap olmuş kanatlarını yenileyen ve led aydınlatma ile belirgin hale getiren Yılmaz, ıslak hacim tasarımı yaptığı değirmeni, biosu teknolojisine bağlayarak sadece mimarisiyle değil çevre ilişkisi ile de sürdürülebilir bir projeyi hayata geçirdi.

Coffee De Madrid’de Kahve Kokusu Tarihe Karıştı

Mekanın sahibi ve işletmecisi olan Mimar Nilgün Yılmaz, satın alarak restore ettiği sarnıcı terk edilmiş köhne bir yapıdan kahve kokulu konsept bir buluşma noktasına dönüştürdü. Antik objeler ve özel tasarım eşyalarla dekore ettiği sarnıcı, Coffee de Madrid’in kapalı oturma alanı olarak hizmete sunan Yılmaz, tarih ve doğa dostu projenin Bodrum’da uzun yıllardır bakımsız ve ilgisiz kalan tarihi sarnıçlar için umut vadeden bir model olmasını dilediğini ifade etti.

Nilgün Yılmaz, hayata geçirdiği doğa ve tarih dostu projesinin Bodrum’a örnek olmasını dileyerek “Umuyorum Bodrum Yarımadası’ndaki tüm sarnıç ve yel değirmenlerine zevk sahibi ve tarihe saygı duyan insanlar dokunur ve bu mekanlar yeniden hayat bulur. Biz bu girişimimizle bir domino etkisi yaratmayı arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Yalıkavak’tan Bodrum’a inerken Yakaköy’e hakim bir tepede ve yol kenarında yer alan tarihi sarnıcın, “Tinycafe” olarak hizmete açılan Coffee de Madrid ile birlikte konuklarını ağırladığını söyleyen Nilgün Yılmaz, mekanın aynı zamanda al-götür / take-away hizmeti verdiğini anlattı. Çalışan kesimin “kaliteli” kahve arayışına hitap eden mekanda, aynı zamanda yine markanın kendi üretimi olan sandviç ve tatlılar da servis ediliyor.

Yorumlar

  1. Nilgün Tercan dedi ki:

    Bence mantıklı,akılcı ve önemsenmesi gereken bir yatırım..Dilerim uzun ömürlü ve örnek bir mekan olur..Teşekkürler,sağolun.