Bodrum Gündem

Başkan Aras, Türkmen Mahallesindeki kaçak yapı sahipleriyle görüştü

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yalıkavak yolu üzerinde Türkmen mahallesi olarak bilinen alanda  kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen ve yasal süreçleri devam eden yaklaşık 10 yapının yer aldığı Yakaköy Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Aras kaçak inşaat sahipleri ile bir araya gelerek, mühür fekkine rağmen devam ettirilen inşaatların bir an önce durdurulmasını istedi. Başkan Aras görüşmede vatandaşlarla karşı karşıya gelmek istemediğini ama belediye başkanı olarak görevini de yapmak zorunda olduğunu kaydetti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Türkmen Mahallesinde tarım arazisine ruhsatsız olarak yapılmak istenen 56 dairelik inşaat alanına giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, inşaat sahipleri ve işçileri ile görüşerek söz konusu yapıların kaçak olmasından dolayı yıkılacağını anlattı. Ara ara tansiyonun yükseldiği görüşmede Aras, “Burada taraf siz değilsiniz. Burada sadece size karşı yapılan bir işlem yok. Ama bilin ki ben burada var olduğum sürece bu yapıları yıkmak için her türlü enstrümanı kullanmak zorundayım. Ben olmasam benden sonra gelecek belediye başkanı da aynı şeyi yapacak. Yoksa cezaevine girersin.” dedi.

Kaçak yapı sahiplerinin Bodrum’daki yüksek kiralar nedeniyle ev bulamadıkları için böyle bir yola başvurduklarını dile getirmeleri üzerine başkan Aras, hükümet yetkililerine de seslenerek Bodrum yarımadasında hazineye ait geniş ölçekli arazilerin satılması yerine ucuz konut yapılarak Bodrum’da yaşayan düşük gelirli vatandaşlara uygun koşullarla satılmasını talep etti.

Aras, bölgedeki yapı sahiplerine bölgede imar izninin bulunmadığını, bu nedenle inşaat yapılmaması gerektiğini söyledi.

Bodrum’da kaçak yapılarla mücadele ettiklerini ve yüzlerce kaçak binaya da işlem yaptıklarını anlatan Aras, “Buradaki kaçak yapılara da işlem yapıldı. Arkadaşlarımız zaman zaman gelecek ve burada işlemlerine devam edecek. Daha sonra da yıkım işlemleri gerçekleşecek. Sadece burada değil Bodrum’un birçok bölgesinde tespit edilen kaçak yapılara işlemler yapılıyor ve yapılmaya da devam edecek.” diye konuştu.

Başkan Aras ile alanda toplanan ve yapıların yıkılmasını istemeyen bina sahipleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Polisin güvenlik tedbiri aldığı bölgede, Aras’a çok sayıda zabıta ekibi ve belediyenin ilgili birim sorumluları eşlik etti.

Ahmet Aras, incelemenin ardından bölgeden ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.