Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 12 Kasım 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 12 Kasım 2023

Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım. 

PAN’IN PENCERESİ: Pencereden bakanlar duygu fırtınası ve kahkaha sağanağı altında büyüyen bir dostlukla tanışacaklar.  KARANLIĞA İNAT CUMHURİYET- 50 MADDEDE CUMHURİYETİN 100. YILI: Küllerinden yeniden doğuran Türk milletinin ve Mustafa Kemal’in mücadelesini okuyacaksınız.  BÖYLE BİTTİ: Arkadaşlıkları şüphe ve ihanetle zehirlenen karakterlerin karmaşık ruh hallerini titizlikle çizen, nitelikli bir polisiyeye imza atıyor.  METAVERSE 101 – PARALEL EVREN: “Metaverse” kavramı gazetelerde, haberlerde ve hükümetlerin gündeminde. CUMHURİYET’İN KURULUŞ SAVAŞLARI:  Bu araştırma, şimdiye kadar pek bilinmeyen kaynaklar üzerinden, bu güç kavgasının ayrıntılarını ortaya koymaktadır.  ATEŞLE OYNAYANLAR: Bu kitap bir kadının hayallerini gerçekleştirme yolculuğunu anlatıyor.

İşte o kitaplar…

Yok olmak üzere olan toplumdan, çağdaş bir devlet yaratıldı…

DOĞAN Satmış’tan KARANLIĞA İNAT CUMHURİYET- 50 MADDEDE CUMHURİYETİN 100. YILI. “Cumhuriyet bir devrimdi, yıkılmış, parçalanmış, geri kalmış, yok olmak üzere olan bir toplumdan, çağdaş bir devlet yaratıldı. Atatürk’ün, Türkiye’yi kurma mücadelesi verdiği günlerde İngiliz başbakanı kendi meclisinde ‘Artık Türkiye yoktur!’ diyordu. Atatürk ve Milli Mücadele’ye omuz verenler, İngilizlerin bu sözünü boşa çıkardılar. Sadece bu sözü boşa çıkarmakla kalmayıp, dünya milletler ailesine, çağdaş, yeni bir üye kazandırdılar. Bu yeni üye, kurucusu Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalan ve bu nedenle de saygı gören bir ülke oldu.” Yazar, kitabının sayfalarında; mümkün olmayanı başarıp, olmaz denileni olduran, “bitti sanılanı” küllerinden yeniden doğuran Türk milletinin ve Mustafa Kemal’in mücadelesini okuyacaksınız. 360 SAYFA.
(KARAKARGA YAYINLARI)

Kahkaha sağanağı altında büyüyen bir dostluk…

GÜZİN Öztürk PAN’IN PENCERESİ kitabında hassas bir konuyu, duygusal bir tonun ağdasından, tuzaklarından kaçınarak çocuk dünyasını derinlikleriyle yansıtan bir dil ve anlatımla işliyor. Çocuk romanı kahramanları Peter Pan ve Alis’le kurulan yaratıcı bağlar okura birçok sürpriz sunuyor. Kitap, bakanlar duygu fırtınası ve kahkaha sağanağı altında büyüyen bir dostlukla tanışacaklar. Gülümsemesi, krep üstündeki çilek reçeli gibiydi. Annemin çikolata şelaleli keki gibiydi… 88 SAYFA.
(BİLGİ YAYINEVİ)

//

Zarafetle işlenmiş, insancıl ve düşündürücü…

EVA Dolan BÖYLE BİTTİ kitabında, idealist ve cesur iki kadının değişim yaratma amacıyla giriştikleri mücadelede cinayetle yüz yüze gelişlerini konu ediniyor. Yazar, arkadaşlıkları şüphe ve ihanetle zehirlenen karakterlerin karmaşık ruh hallerini titizlikle çizen, gerilim ve merak unsurlarını son sayfaya dek taşımayı başaran, nitelikli bir polisiyeye imza atıyor. “Zarafetle işlenmiş, insancıl ve düşündürücü. Eva Dolan birinci sınıf bir yazar.” -Ian Rankin. 400 SAYFA.

(İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)

//

Metaverse’ün ne zaman ortaya çıktığı anlatılıyor…

ZELİHA Tekin’den METAVERSE 101–PARALEL EVREN. Elinizdeki kitap; Metaverse’ün ne olduğunu, Metaverse’ün ne zaman ortaya çıktığını, Metaverse dünyasına nasıl girilebildiğini, Metaverse ile hayatımıza girecek yeni mesleklerin ne olduğunu, Filmlerle ve oyunlarla metaverse’ü. Ve daha pek çok metaverse ile alakalı konuyu örnekler vererek ve kronolojik sıra takip edilerek açıklayacaktır. 130 SAYFA.

(SCALA YAYINCILIK)

//

Kendi aralarında kaçınılmaz bir güç kavgasına giriştiler…

HAKAN Özoğlu’dan CUMHURİYET’İN KURULUŞ SAVAŞLARI- 150’LİKLER TAKRİR-İ SÜKUN VE İZMİR SUİKASTI… Kurtuluş Savaşı’na önderlik etmiş şahsiyetler, öncelikle eski rejimin kalıntılarından kurtulmanın hayati öneme haiz olduğuna karar verdi. Fakat sonra, ortaya çıkan otorite boşluğunu doldurmak ve yeni rejime yön vermek için kendi aralarında kaçınılmaz bir güç kavgasına giriştiler. Bu araştırma, şimdiye kadar pek bilinmeyen kaynaklar üzerinden, bu güç kavgasının ayrıntılarını ortaya koymaktadır. 200 SAYFA.

(YAPI KREDİ YAYINLARI)

//

Bu hikâyede kendinizden bir şeyler bulacaksınız…

GAMZE Cizreli, ATEŞLE OYNAYANLAR kitabında bir kadının hayallerini gerçekleştirme yolculuğunu anlatıyor. Yazarın yükselişleri ve düşüşleri, iç dünyasıyla iş dünyası, anneliğiyle yöneticiliği, arzularıyla korkuları, yaşadıklarıyla kaçırdıkları iç içe geçmiş halde sunuluyor. Çocukken aile büyüklerinden dinlediklerini de bugünkü gençlere önerilerini de cömertçe paylaşıyor. Hepiniz, bu çarpıcı hikâyede kendinizden bir şeyler bulacaksınız. 272 SAYFA.

(ALFA YAYINCILIK)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.