Bodrum Gündem

Faruk Ulusoy’un yaptığı açıklamaya yayın yasağı geldi

Faruk Ulusoy’un yaptığı açıklamaya yayın yasağı geldi

17 Kasım 2023 tarihinde Bodrum Adliyesi önünde Faruk Ulusoy’un basın açıklamasına yayın yasağı getirildi.

Bodrum Gündem Haber

17 Kasım 2023 tarihinde, Bodrum Adliyesi önünde Faruk Ulusoy’un basın açıklamasına yayın yasağı getirildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“17 Kasım 2023 tarihinde, Bodrum Adliyesi önünde, müvekkilimi hedef alarak gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunan Faruk Ulusoy’un basın açıklamasına karşı, aşağıdaki açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.

17 Kasım 2023 tarihinde bazı basın mensupları adliyeye çağrılarak, F.U. isimli şahıs tarafından müvekkilimin açık kimlik bilgileri (isim, soyisim) ve dava dosya numaraları paylaşılmıştır. F.U. İsimli şahıs, basın yolunu araç olarak kullanarak kendisi aklanmışcasına yaptığı beyanlar ile müvekkilim üzerinde baskılama yöntemi ile şiddet eylemini başka bir yönteme başvurarak sürdürmeye devam etmektedir.

Taraflar arasında devam eden başka bir şiddet eylemine ilişkin ceza soruşturması hukuki süreç içerisinde etkin bir şekilde yürütülmektedir. Ancak, bu dosya kapsamında asılsız açıklamalarda bulunan F.U. Savcılığa gidip ifade vermekten ısrarla kaçınmaktadır.

Kadına yönelik şiddetin ve cinsel tacizin vahim boyutları göz önüne alındığında, mağdur kadınların şikâyetçi olmalarının bile ne kadar cesurca bir adım olduğu açıktır. Ancak F.U. diğer şiddet eylemleri nedeniyle ifade vermeye gitmeye tenezzül etmediği adliyede, yapmış olduğu eksik açıklamalarile, ancak ve ancak, müvekkilimi toplumsal bir linçe maruz bırakmayı uygun bulmuştur.

Bu çerçevede, Bodrum 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2023/4900 Değişik İş sayılı dosyasında alınan erişim engelleme kararı, müvekkilimin kişilik haklarını koruma amacı taşımaktadır. Bu nedenle, bu kararın etkin bir şekilde uygulanmasını ve müvekkilimin kişilik haklarına zarar veren basın açıklamasına ilişkin haberlerin tüm platformlarınızdan derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.

Kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme sorumluluğunu taşıyan basın kuruluşlarının, gerçeğe uygun, denge ve objektiflik ilkelerine bağlı kalarak haber yapmaları önem arz etmektedir. Bu çerçevede, meslek etiğine uygun bir şekilde hareket etmeyen, kişilik haklarına zarar veren yayınlarla ilgili olarak sorumluluklarını hatırlamalarını bekliyoruz.

Bu talebimiz, hukuki sürecin yanı sıra toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek isteyen basın kuruluşlarına yöneliktir. İlgili taraflar arasındaki hukuki mücadele devam ederken, kamuoyunu doğru bilgilendirme ve mağdurun haklarını koruma amacıyla bu talebimizin karşılanmasını bekliyoruz. Saygılarımla, Av. Esra Soylu Gümrah”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.