Bodrum Gündem

Büyükşehir Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi Tamamlandı

Büyükşehir Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi Tamamlandı
27.11.2023
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılı ve Dünya Felsefe Günü nedeniyle “Cumhuriyet ve Felsefe” konulu kongre düzenledi.

Bodrum Gündem Haber

24-26 Kasım 2023 tarihlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nde Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 24 akademisyen kongreye katkı verdi. Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nin onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ydi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve üç gün süren Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’ne Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. H. Haluk Erdem, Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. Harun Tepe, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Prof. Dr. Hatice Nur Erkızan, Doç. Dr. Mustafa Günay Aydın, Dr. Dinçer Çevik, Maltepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Dilek Arlı Çil, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Işık Eren, Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz İskender Özkan, Maltepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Felsefe Grubu Öğretmeni Zuhal Köseoğlu, Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail H. Demirdöven, Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. A. Kadir Çüçen, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berfin Kart Tepe, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal Güzel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kubilay Hoşgör, İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Diler Ezgi Tarhan Yusuf Çotuksöken katıldı.

Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nde 1923 yılından günümüze felsefeye gönül vermiş ve katkı sunmuş Hilmi Ziya Ülken, Takiyettin Mengüşoğlu, Nurettin Topçu, Macit Gökberk, Arda Denkel,  İsmail Tunalı & Füsun Akatlı’yı, Uluğ Nutku,  Kâmuran Birand & Bedia Akarsu, Walther Kranz, Nermi Uygur & Vehbi Hacıkadiroğlu, Arslan Kaynardağ, Hans Reichenbach, Nusret Hızır, Necati Öner & Cemal Yıldırım & Hüseyin Batuhan & Dursun Çüçen, Ömer Naci Soykan, Oruç Aruoba, Doğan Özlem, Önay Sözer, Selâhattin Hilav gibi isimler katılımcılara anlatıldı.

24-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’ne katılan akademisyenler yerel yönetimlerin felsefeye önem ve değer vermesinin çok kıymetli olduğunu, felsefe akademisinin  kurulmasınında örnek bir çalışma olduğunu söylediler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e felsefeye verdiği önem için teşekkür ettiler.

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.