Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 29 Kasım 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 29 Kasım 2023

Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım. 

UYUMSAL ZEKA AQ: TÜM ZAMANLARIN BAŞARI FORMÜLÜ: Kitap, sizi hem AQ’yu daha detaylı tanımaya hem de AQ’nuzu artırmak için eşsiz bir yolculuğa davet ediyor.

ATATÜRK’ÜN KALEMİ: FALİH RIFKI ATAY: Falih Rıfkı Atay gizemliydi, Atatürk’ün kalemşoru, her daim bir kara kutuydu.

TÜRKİYE’DE ÇİNGENE MÜZİĞİ – BATI GRUBU ROMANLARI’NDA MÜZİK KÜLTÜRÜ: Çingene, Hindistan içlerinden dünyanın dört bir yanına dağılan ve farklı adlarla anılan bir topluluğun Türkiye’deki genel adıdır.

SEÇME ŞİİRLER: Bu kitap, Sandor Petőfi’nin şiirlerinin Türkçedeki en güncel ve kapsamlı seçkisini içeriyor.

TAVŞAN YILI-1-2-3. KİTAPLAR: Kızıl Kmerlerin iktidarı ele geçirmesinden üç gün sonra Kamboçya’da doğan yazar yazdığı/çizdiği yirminci yüzyılın sonlarında tarihin hala büyük ölçüde bilinmeyen bir bölümünü keşfetmemizi sağlayan, belgesel niteliğinde eşsiz bir eser.

YORUMA KARŞI: Kitapta, ünlü Camp Üzerine Notlar ve Yoruma Karşı denemelerinin yanı sıra yazarın Sartre, Camus, Simone Weil, Godard, Beckett, Lévi-Strauss, bilimkurgu filmleri, psikanaliz ve çağdaş din anlayışı hakkındaki yazıları yer alıyor.

İşte o kitaplar;

Bu kitap doğrudan ve yalnızca sizinle ilgilidir!

BAHADIR İçel’den UYUMSAL ZEKA AQ: TÜM ZAMANLARIN BAŞARI FORMÜLÜ. IQ, akademik başarı sağlar, kişiyi yazılı sınavlardan geçirir. Bir işe girmenize, üzerinize aldığınızı rasyonel sorumlulukları yerine getirmenize yardımcı olur. Zekâ denkleminin bilimsel tarafı ve zekânın temelidir. EQ yani duygusal zekâ, insanlarla ve toplumla ilişkiler kurmanızı, sosyal ağlar oluşturup onları güçlendirmenizi sağlar, başarının katalizörü ve hazırlayıcısıdır. AQ yani uyumsal zekâ ise zorluklar ve sorunlarla karşılaştığınızda nasıl ve ne kadar ayakta kalabileceğinizi belirler. Nasıl başarılı olabileceğiniz veya nasıl iyi bir lider olabileceğiniz üzerinde etkilidir. Bu kitapla sizi hem AQ’yu daha detaylı tanımaya hem de AQ’nuzu artırmak için eşsiz bir yolculuğa davet ediyoruz…   192 SAYFA.

(KANON KİTAP)

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu anlayacaksınız

YAŞAR Gürsoy’dan ATATÜRK’ÜN KALEMİ: FALİH RIFKI ATAY. Bu kitapta, Falih Rıfkı Atay’ın hayatından kesitler okurken, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geçirdiği evrelere de tanıklık edip tarihe yolculuk edeceksiniz. Özellikle Turgut Özal ve Adnan Menderes’li ve hatta Erdoğan’lı günlerin benzerlikleri gözler önüne serildiğinde, tarihin gerçekten de tekerrürden ibaret olduğunu anlayacaksınız. 424 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)

 

Romanlar’ın müzik ve dans kültürleri
MELİH Duygulu’dan TÜRKİYE’DE ÇİNGENE MÜZİĞİ – BATI GRUBU ROMANLARI’NDA MÜZİK KÜLTÜRÜ. Çingeneler’in tarihini yazmak, meslekleri, göçleri, iskânları, işledikleri suçları yan yana getirerek toparlanmış bilgiyi sunmak şeklinde algılanmıştır yıllarca. Bu çalışmada, Romanlar’ın müzik ve dans kültürlerine paralel diğer Çingene toplulukları ile olan ilişkileri de ele alınmıştır. Türkiye’de yayımlanan ilk Çingene müziği monografisi olma özelliğini taşıyan bu çalışmada, Romanlar’ın müzik ve dans kültürlerine paralel diğer Çingene toplulukları ile olan ilişkileri de ele alınmıştır. 280 SAYFA.

(YAPI KREDİ YAYINLARI)

 

 

Etkileyici şairi tanımak isteyenlere içten bir çağrı

SANDOR Petőfi’den SEÇME ŞİİRLER. Milli şair, devrimci, ulusal kahraman doğumun 200. yılı vesilesiyle, şairin 200’den fazla şiiri bir araya getirildi ve her biri Macarca aslından çevrildi. Macar Kültür Vakfı’nın desteği ve çok sayıda ismin özenli emeği sonucunda ortaya konan bu kitap, Petőfi’nin şiirlerinin Türkçedeki en güncel ve kapsamlı seçkisini içeriyor. Bu seçki, yirmi altı yıllık kısa yaşamına bine yakın şiir sığdıran, Macar dili ve edebiyatı üzerindeki etkisini hâlâ sürdüren, Segesvár Savaşı’nın ardından aniden ortadan kaybolarak bir tür efsane haline gelen bu etkileyici şairi tanımak ve keşfetmek isteyenlere içten bir çağrı. 360 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)

 

 

Karmaşa içinde hayatta kalmaya çalışıyorlar

TİAN’dan TAVŞAN YILI-1-2-3. KİTAPLAR. Kızıl Kmerler başkenti ve iktidarı ele geçirmiştir. Şehirdeki herkes gibi, doğum yapmak üzere olan Lina ve ailesi de Phnom Penh’den kaçmak zorunda kalır. Birdenbire yoksulluk içinde kalan aile Kamboçya kırsalında yollarına devam eder, karmaşa içinde hayatta kalmaya çalışır ve yavaş yavaş bu devrimin ne anlama geldiğine dair bir fikir edinirler. Hayatlarının bir daha asla eskisi gibi olmayacağını anlasalar da ülkelerinin tamamının yaşadığı trajediyi hayal etmekten henüz çok uzaktırlar. 384 SAYFA.

(KARA KARGA YAYINLARI)

 

 

Kültürel eleştiri alanında büyük bir etki yarattı

SUSAN Sontag’tan YORUMA KARŞI. Gerçek sanat bizi rahatsız etme kapasitesine sahiptir. Sanat eserini onun içeriğine indirip, sonra bu halini yorumlamak, o sanat eserini ehlileştirir. Yorum, sanatı idare edilebilir, uyumlu hale getirir. Kültürel eleştiri alanında büyük bir etki yaratan bu kitapta ünlü Camp Üzerine Notlar ve Yoruma Karşı denemelerinin yanı sıra yazarın Sartre, Camus, Simone Weil, Godard, Beckett, Lévi-Strauss, bilimkurgu filmleri, psikanaliz ve çağdaş din anlayışı hakkındaki yazıları yer alıyor. O, krala, Kral çıplak diyen çocuktur. Margaret Atwood. 400 SAYFA.

(CAN YAYINLARI)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.