Bodrum Gündem

TED Bodrum Koleji 7.Uluslararası Zeytin Festivali Gerçekleştirildi

TED Bodrum Koleji 7.Uluslararası Zeytin Festivali Gerçekleştirildi

TED Bodrum Koleji 7. Uluslararası Zeytin Festivali, İtalya’dan gelen misafir öğrenciler, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Günay Çınar ve İlknur Aydın, Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürü Durmuş Çakır, öğrenci, veli ve öğretmenlerin katılımı ile kolej kampüsünde gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un kültürel ve coğrafi değerlerine sahip çıkarak yerel değerleri tanıtmak, kültürlerarası etkileşimi sağlamak, uluslararası barışa ‘zeytin’ yoluyla ulaşmak hedefiyle yapılan festival, ülkeler arası bir dostluk köprüsü kurarken katılımcılara da zengin bir program sundu.

Festival kapsamında okul kampüsünde bir şenlik alanı oluşturuldu. Şenlikte zeytin odaklı kültürel, tarihi ve doğal lezzetlerin sunulduğu stantlar kuruldu, kırma zeytin yapımı anlatıldı.

Festival programı, TED Bodrum Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenle devam etti. Törende TED Bodrum Koleji öğrencileri katılımcılara dans ve müzik şöleni sundu. Program sonrası geleneksel hale gelen okul bahçesine zeytin fidanı dikme seremonisi gerçekleştirildi.

27 Kasım 2023’te başlayan festival etkinlikleri kapsamında öğrenciler hafta boyu okul bahçesinde yer alan asırlık zeytin ağaçlarından hasat yaptı. Ardından yağhanede zeytinyağının yapım sürecini uygulamalı olarak gözlemledi.

Zeytin toplama, kurma ve zeytinyağı üretim aşamalarını yaparak yaşayarak deneyimleyen öğrenciler ayrıca okul kampüsünde bulunan mutfak atölyesinde zeytinli ekmekler yaparak velileriyle paylaştı.

TED Bodrum Koleji Geleneksel Zeytin Festivali bu yıl da Bodrum’un sahip olduğu doğal güzellikleri uluslararası alanda tanıtmanın yanı sıra ‘zeytin’ özelinde binlerce yıllık mirasa sahip çıkmayı yeni nesillere öğretmiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.