Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 15 Aralık 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 15 Aralık 2023

Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım. 

Bütün Eserleri 3–Yaşamak Sevinci: Mademki yaşıyoruz, neşeli olmalıyız. Neşeli olmak insanı ilerletir. Bizde eksik olan yaşamak sevincini aşılamak lazım gibi geliyor bana.
Zesto Psomi–Sıcak Ekmek: Yer yer hüzünlü yer yer neşeli bir dille, Girit’ten Ayvalık’a gelen bir aile üzerinden, bir imzayla hayatları değişen yüz binlerce insanın kaderini anlatıyor.

Kitap Yiyici: Masalsı üslubunu ve kıvrak kalemini kitaplar ve kütüphaneler üzerine özenli bir araştırmayla destekleyen yazar, ruhlarını kitapla besleyenlerin sofralarına benzersiz bir katkıda bulunuyor.

1 Hayat 12 Beceri- Etkili Anlamlı Ve Başarılı Yaşamak İçin Yeni Bir Yolculuk: Kişisel farkındalığı artırmak, sağlıklı bir zihne sahip olmak, stres yönetimi, kendini keşfetmek ve hayatı anlamlandırmak gibi ihtiyaçlara cevaplar ve deneyimler sunan kitap; anne babaları, iş insanlarını, iş kurmak isteyenleri, öğretici bir yolculuğa davet ediyor.

Pandemi Günlerine Doğru Sanat Ve Siyaset-T24 Yazıları: Yazarın kaleminden yine ünlüler geçidi… Bu kitap yazarın anıları içinde 2014-2021 arası yıllarını kapsıyor. Yani yazılı basını bıraktığı ve T24 internet sitesinde yazmaya başladığı yıllar…

Herkes Sevdiğini Öldürür: Kitapta, usta yazar okurunu son yazdığı öykülerle buluşturuyor. Yine kadına, kadının iç dünyasına, onu kuşatan dış dünyaya odaklı öyküler.

İşte o kitaplar;

Kaderi bir gecede değişen yüz binlerce insanın hikâyesi

FEYZA Hepçilingirler’den ZESTO PSOMİ–SICAK EKMEK. Bu romanda anlatılanlar, kaderi bir gecede değişen yüz binlerce insanın hikâyesidir. Bu romanda anlatılanlar, adı ister Yorgo olsun ister Yusuf, ister Eleni olsun ister Emine, kuşaklar boyu vatan diye bildikleri topraklarından yüzlerini hiç görmedikleri birileri tarafından koparılan insanların hikâyesidir. Kimisi kurulu sofrasında bir lokma yiyemeden yola koyuldu, kimisi “yeni” vatanına gidiş yolunda canını verdi, kimisi sağ salim vardığı yeni topraklarda “memleket” özlemiyle yaşadı. Aradan yüz yıl geçti, Yunanistan’dan Türkiye’ye gelenler, Türkiye’den Yunanistan’a gidenler acılarını ve hikâyelerini daima akıllarında tuttular… Bu roman akıllardan hiç silinmeyen mübadeleyi anlatıyor. 400 SAYFA.
(KIRMIZI KEDİ YAYINLARI)

Psikolog gözüyle yazdığı değerlendirmeler

FİKRET Ürgüp’ten BÜTÜN ESERLERİ 3–YAŞAMAK SEVİNCİ. Kitap, 1952-1970 yılları arasında, Yeditepe, Yeni İnsan, Yenilik, Varlık, Güney dergilerinde ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımladığı portreleri, edebiyat-sanat yazılarını, psikolog gözüyle yazdığı değerlendirmeleri ve Amerika Mektuplarını bir araya getiriyor. Bizde eksik olan yaşamak sevincini aşılamak lazım gibi geliyor bana. Mademki yaşıyoruz, neşeli olmalıyız. Neşeli olmak insanı ilerletir. 328 SAYFA. 

(EVEREST YAYINLARI)

 

 

Papazın tek amacı onlara okumayı öğretmek

STEPHANE Malandrin’den KİTAP YİYİCİ. Adar Cardoso ve Faustino da Silva yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, yaramazlıklarıyla çarşıyı pazarı birbirine katan, şölenleri yağmalayan, uyuyan balıkçıların bıyıklarını kesen, arakçılıkta usta Lizbonlu iki küçük yumurcaktır. Günlerden bir gün talihsiz bir kovalamaca sırasında Gonçalves adında bir papazın eline düşerler. İki çocuğu kilisesinin mahzenine kapatan bu papazın tek amacı onlara okumayı öğretmektir. 136 SAYFA.
(İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)

 

 

 

Başarı ulaşmak için sahip olunması gereken 12 beceri

CİHAN Buğdaycı’dan 1 HAYAT 12 BECERİ- ETKİLİ ANLAMLI VE BAŞARILI YAŞAMAK İÇİN YENİ BİR YOLCULUK. Neden bazı insanlar geleceğe karşı tutkuluyken diğerleri endişelidir? Geleceğe duyulan endişenin, yerini tutku ve heyecana nasıl bırakabileceğinin yollarını gösteren bu kitap, sürdürülebilir başarı ve mutluluğa ulaşmak için sahip olunması gereken 12 beceriyi anlatıyor. Gelişime açık, geleceğe karşı tutkulu bir bakış açısı geliştirmek ve tatmin olmuş başarılı bir zihne sahip olmak isteyen insanların neler yapması ve hangi yolları izlemesi gerektiğini tüm detaylarıyla anlatan psikolog rehberlik ediyor. Başarılı ve mutlu olmak amacıyla geleceğe dair hangi becerilere sahip olmamız gerekiyor? Hangi becerilerimizi öne çıkarmamız son derece önemli ve hangileri eski önemini yitirerek hayatımızdan çıkacak? 224 SAYFA.
(NEMESİS KİTAP)

Anılar 2014-2021 arası yılları kapsıyor

ATİLLA Dorsay’dan PANDEMİ GÜNLERİNE DOĞRU SANAT VE SİYASET-T24 Yazıları. Bu kitap anılarım içinde 2014-2021 arası yılları kapsıyor. Cumhuriyet Gazetesi kadar SİYAD gecelerini, Yaşar Kemal kadar Onat Kutlar, Yılmaz Güney veya Hasan Saltık’ı da anma… Sürpriz adlar: Zeki Müren, Dario Moreno, Angelina Jolie, Nicole Kidman, Elia Kazan… Yakında veda ettiğimiz Hıfzı Topuz… Ya da o unutulmaz dostlar: Oya Baydar, Hasan Cemal, Ahmet Ümit, elbette Türkan Şoray… Ve de birkaç yerde Ekrem İmamoğlu. Hepsi sizi bekliyor. 192 SAYFA.
(REMZİ KİTABEVİ)

 

 

Adam her yanını yara sanıyordu

ERENDİZ Atasü’den HERKES SEVDİĞİNİ ÖLDÜRÜR.  “Kadının başından hüsranla bitmiş iki aşk macerası geçmişti; eh, adam da tabii bir şeyler yaşamıştı o yaşa kadar. Kadın acıma illetinden mustaripti ve adam birilerinin ona acımasına bayılıyordu. Böylece zıt ipliklerin birbirine dolanması gibi hayatları birbirine karıştı… Kadında onur yaraları, gönül yaraları üstleri kabuk bağlamışsa da bazen hâlâ kanıyordu; adam ise her yanını yara sanıyordu. Sunamadığı şefkat, memelerde tıkanıp kalmış, loğusa ateşine yol açan akıtılamamış süt gibi rahatsız ediyordu kadını…”  256 SAYFA.
(SİA KİTAP)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.