Bodrum Gündem

AK Parti'li Saygılı'dan Tunç Soyer'e yatırım eleştirisi

AK Parti'li Saygılı'dan Tunç Soyer'e yatırım eleştirisi
20.12.2023
0
A+
A-

İZMİR (AA) – AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 4,5 yıldır görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yatırımlarına ilişkin bir rakam veremediğini savunarak, "İdare ettikleri, yetkili oldukları İzmir'i düşürdükleri durum belli. Soyer'in başkanı olduğu İzmir'de ses var görüntü yok, reklam var ürün yok." ifadelerini kullandı.

Partiden yapılan açıklamaya göre Saygılı, 2024 yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Bayraklı teşkilatıyla bir araya geldi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Saygılı, hükümetin son 21 yılda İzmir'e 223 milyar lira ile 20 binin üzerinde konut, 47 hastane, 37 baraj, 4 organize sanayi, 2 endüstri bölgesi ve 4 teknopark yaptığını kaydetti.

Bu dönemde hizmete giren otoyol ve tünellerin kentin ulaşım altyapısını geliştirdiğine işaret eden Saygılı, şunları kaydetti:

"Peki, 25 yıldır bu şehri yöneten CHP, neredeyse 5 yıldır da koltukta oturan Soyer, neden hiç rakam vermiyor. Mesela, İzmir'in trafik çilesini ortadan kaldırmak için kaç battı çıktı yaptı? 'Söz verdik, yaptık' diyorlar ya kaç kavşak, yol, üst geçit yaptılar? Vizyoner konuşmaları, genel siyaset lügatini çok seviyorlar, en bildik sığınakları, savunma mekanizmaları hükümeti suçlamak. Kaç metro, kaç rekreasyon alanı yaptılar, kaç kilometre yağmur suyu hattı döşediler? Başlayıp bitirdikleri bir merdiven var mı ? İstedikleri rakamı versinler altı boş, arkası boş. Tam takır kuru bakır.

CHP'li Büyükşehir Belediyesi hayal satıyor, biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Onlar yıllardır iki kürek harçla temel atıp, milyarlık reklamlarla kendisini alkışlatıyor; biz milyarlık sayısız yatırımın kurdelesini kesiyoruz. Hemşerilerimize kalem kalem bilgi vereceğiz. Kırk katır mı kırk satır mı görülecek."

Saygılı, İzmir Depremi'ni en ağır hisseden ilçenin Bayraklı olduğunu, hükümetin ilçede depremzedelere 5 bin 61 konut teslim ettiğini, belediyenin ise anıt yaptığını aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.