Bodrum Gündem

Ege Maden İhracatçıları Birliğinden başarılı ihracatçı ve tasarımcılara ödül

Ege Maden İhracatçıları Birliğinden başarılı ihracatçı ve tasarımcılara ödül
21.12.2023
0
A+
A-

İZMİR (AA) – Ege Maden İhracatçıları Birliği, doğal taşta geçen yıl en çok ihracat yapan firmalarla Amorf Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'nda dereceye giren tasarımcıları ödüllendirdi.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen törende, farklı kategorilerde yüksek ihracat performansı yakalayan 30 firmanın temsilcilerine ve 4. Amorf Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'nda dereceye giren tasarımcılara ödülleri takdim edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye'nin doğal taş üretimi ve ihracatında önemli oyunculardan biri olduğunu belirterek, "Zengin doğal taş yataklarımız, kaliteli ürünlerimiz, gelecek vadeden teknolojik altyapımız ve rekabetçi fiyatlarımızla sektördeki gücümüz gün geçtikçe artıyor. Maden sektörü olarak 2022 yılında 6,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. İhracatımızın 2,1 milyar dolarlık bölümü doğal taş ihracatıydı." ifadelerini kullandı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de asgari ücretin tespiti için çalışma yapan komisyonun üretimin devam edeceği bir düzlemi göz ardı etmeyeceğine inandıklarını, 2024 yılından itibaren asgari ücretin yıllık 1 kez artırılmasının doğru bir yaklaşım olacağını kaydetti.

Amorf Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışmasında 292 eser arasından yapılan değerlendirmede Cycle projesiyle Ömer Akkaş birinci, MarbleMetrics projesiyle Alican Çalman ve İrem Atalay ikinci, Salt isimli projeyle Çağla Yıldız, Mehmet Bulut ve Abdulkadir Eren Öztürk üçüncü oldu.

Ayrıca sektöre katkıları dolayısıyla iş insanı Şuayp Demirel'e Ege Maden İhracatçıları Birliği Onur Ödülü verildi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.