Bodrum Gündem

Panik yapmayın 2024’ün sonuna kadar geçerli

Panik yapmayın 2024’ün sonuna kadar geçerli
27.12.2023
0
A+
A-

Muğla İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü eski tip sürücü belgelerinin son değişim tarihinin 2024 yılının son günü olduğunu duyurdu.

Çiçek Bozoğlu/ Bodrum Gündem 

İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden 2022 yılında “ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31.12.2022 tarihinden itibaren iki yıl süre ile uzatılmıştır” açıklaması yapılmasına rağmen 2023 yılı Aralık ayının son günlerinde yine Nüfus Müdürlüklerinde yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Nüfus müdürlüklerine başvuran vatandaşlardan yoğunluğun nedeninin yanlış anlaşılma olduğunun öğrenilmesi üzerine Muğla İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgelerinin 2024 yılının son ayına kadar geçerli olduğu duyurusu yapıldı. Duyuruda  “Eski Tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarih 31 Aralık 2024 olup; İlk defa sürücü belgesi başvurusu yapacaklar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Menteşe, Bodrum, Milas, Yatağan, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca, Fethiye, Seydikemer İlçe Nüfus Müdürlüklerinde bulunan nüfusmatik cihazlarından randevusuz olarak başvuru yapılabilmektedir. Nüfus cüzdanları, kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartıyla değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.