Bodrum Gündem

AKP teşkilatı, Ayaydın’a öfkeli

İYİ Parti, Behçet Saatçi’yi aday gösterirse, CHP “iki kez” daha düşünmek zorunda kalacak. Çünkü Aydın Ayaydın’a tepki oyları İyi Parti’ye gidecek

 31 Mart’ta yapılacak Mahalli seçimler öncesinde, Muğla’nın “derin kulisinde” yaşananları aktarmaya devam ediyorum.

AK Parti büyükşehir adayını açıkladı. Ama Erdoğan’a tepki büyük. AKP teşkilatında iş insanı Aydın Ayaydın öfkesi devam ediyor. AKP Muğla teşkilatı, bilgi verilmeden “tepeden gelen” Aydın Ayaydın için çalışmayacak.

Aydın Ayaydın dışında AKP Milas’ta da “Erdoğan’ın prensi” Veteriner Barış Saylak krizi yaşanıyor. AKP Genel Merkezi’ne Saylak’la ilgili belge ve bilgiler yağıyor.

CHP İl Başkanı Balcı, Ankara’ya şikayet edildi

CHP kulisi kaynamaya devam ediyor.

CHP’nin Muğla büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması önümüzdeki haftaya kaldı.

Ancak, büyükşehir adaylığı için kıran kırana bir yarış var. Son dönemeçte, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı Özgür Özel’e şikayet edildi.

Fethiye, Seydikemer, Ortaca, Menteşe ve Yatağan dahil 7 ilçe başkanı Özgür Özel’e, “İl Başkanı Zekican Balcı’ya inanmaması” yolunda dilekçe verdi ve Balcı’nın belediye başkan adayları konusunda genel merkezi “yanlış” yönlendirdiğini iddia etti. CHP’li 7 ilçe başkanı, Muğla Büyükşehir Adayı konusunda, “Genel Merkezin kararına saygılıyız” mesajı verdi.

Büyükşehir adayı Kubilay Özcan anketten çıkartıldı

CHP Genel Merkezi’nin ve Özgür Özel’in Muğla’daki işi gerçekten zorlaştı. Önce 11, daha sonra 7 aday adayı ile ilgili yapılan memnuniyet anketlerinden en yüksek oyu alan adayın, oy oranı yüzde 26’da kaldı. Anketlerden, açık farkla önde çıkan bir aday olmadı.

7 adayla yapılan 2. memnuniyet anketinde, Mali Müşavir Mehmet Kubilay Özcan’ın ismi yer almadı. Bu nedenle Özcan’ın adaylık şansı azaldı.

Cumhur Uzun: Ben milletvekilliği yapmaya geldim

Kulislerde, Muğla Büyükşehir adaylığı için, Muğla’nın yeni CHP milletvekili Cumhur Uzun’un da adı geçiyor. Ancak, ilk kez 14 Mayıs’ta seçilerek parlamentoya giren Cumhur Uzun’un “ben milletvekilliği yapmaya geldim” dediği iddia ediliyor.

Öte yandan, Özgür Özel’in Muğla adayı için, “biraz da belediyecilik tecrübesi olsun” dediği iddia edilmişti.

Bu açıdan, adaylar arasında, babası 15 yıl belediye başkanlığı yapan eski milletvekili Burak Erbay’ın ismi ön plana çıktı. Burak Erbay’ın 15 yıl belediye başkanlığı yapmış bir babanın oğlu olarak, 5 yıl süreyle de yerelde, il genel meclis üyeliği yapmış olduğu biliniyor.

CHP’de Behçet Saatçi beklentisi

CHP Genel Merkezi Muğla büyükşehir adayını belirlerken, eski “altılı masa” ortağı İYİ Parti’yi de yakından izliyor.

İYİ Parti’nin MHP kökenli eski Fethiye Belediye Başkan Behçet Saatçi’yi aday göstermesi halinde dengeler değişecek, CHP de “iki kez daha” düşünmek zorunda kalacak.

Çünkü, iş insanı Aydın Ayaydın’ın adaylığına öfkeli AKP seçmeninin oylarının bir kısmının Behçet Saatçi’ye kayması bekleniyor.

AKP Muğla teşkilatı Ayaydın’a çalışmıyor

AKP Muğla’da tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor.

Teşkilat, İş insanı Aydın Ayaydın’ı Muğla’dan aday gösteren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a öfkeli.

Teşkilat, kendisini hiçe sayarak tepeden inme gönderilen Aydın Ayaydın’ın krizini atlatamadan, Milas aday adayı Barış Saylak sıkıntısı yaşamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir başka prensi olan, “büyüksün reis” diyerek Türkiye’nin gündemine oturan eski CHP’li “Barış Saylak”, ikinci kez Milas’tan aday.

AKP Milletvekili Kadem Mete, daha önce Milas’ta seçim kaybeden Saylak’ın elinden tutarak Milas’tan bir kez daha eski AKP milletvekili Yavuz Demir’in karşısına rakip çıkardı.

Barış Saylak’ı bir önceki mahalli seçimde ise Yavuz Demir desteklemişti. 2019 seçimleri öncesinde Saylak’ın elinden tutarak, AKP teşkilatına hediye etmiş ve Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü makamına kadar taşımıştı.

AKP grup toplantılarına girdi, Erdoğan’ı alkışladı.

Burada, biraz geriye gidiyorum. Bugünkü gibi, 2019 yerel seçimleri için aday belirleme günleriydi.

AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir, 40 yıllık CHP’li Barış Saylak’ı AKP’ye transfer ederek Milas Belediye Başkan Adayı yaptı.

Barış Saylak seçimi kaybetti.

Seçimlerden sonra yeniden Ankara’ya AKP kulisine gelmeye başladı. Artık AKP’li olarak AKP grup toplantılarına giriyor, Yavuz Demir’le yan yana oturarak Erdoğan’ı coşku ile alkışladı.  Zaman zaman da ayakta alkışlıyordu.

Bu alkışların bir karşılığı olacaktı.

Çünkü, Milas seçimlerini kaybeden Barış Saylak, artık CHP’li Milas Belediyesi’nde, Veteriner olarak çalışamazdı.

İktidar çeşmesinden de “su içmeye” başlamıştı.

Erdoğan’a “büyüksün reis” diyerek, medyanın ilgi odağı olmuştu. Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü olmak istiyordu. Bu nedenle, AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir’e ihtiyacı vardı.

AKP gruplarına girerek ve Erdoğan’ın önünü keserek işi sağlama aldı.

Ancak, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü kadrosu doluydu. Başarılı da bir bürokrat vardı. Şakir Fırat Erkal’ı görevden almak gerekiyordu.

Aldılar da.

Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle, Erkal görevden alındı. Barış Saylak’ın Milas Belediyesi’ndeki Veteriner kadrosu da Tarım ve Orman Bakanlığı’na taşındı. Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü koltuğuna oturmuştu.

Demir’e, “bir gün sana rakip olacak” dedim.

Bütün bunları Gazeteci olarak AKP kulisinde bire bir yaşadım. AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir’e, bir sohbet sırasında “ilerde sana rakip olacak” dedim.

Yavuz Demir yüzüme baktı.

“Evet” diye devam ettim. “Barış Saylak bir gün gelecek sana rakip olacak, ilerde görürsün…” diye, yılların siyaset muhabiri olarak Barış Saylak’ın heyecanını ve hırsını analiz etmeye çalıştım.

Milas’ta rakip oldular

Bugün geldiğimiz noktada, Yavuz Demir’in Milas’taki rakibi Barış Saylak oldu. Barış Saylak, Erdoğan’a, “büyüksün reis” dedikten sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atanmasının avantajını kullanmak istiyor.

Yavuz Demir ise Güllük Belediye Başkanlığı ile AKP Milletvekilliği yapmanın tecrübesini…

Ancak, Barış Saylak’la ilgili olarak AKP Genel Merkezi’ne belge ve bilgi yağdığını söyleyebilirim.

İddialara göre; “Gölköy’deki hafriyat alanlarının temizlenmesi”, “AKP Milas teşkilatını basması”, “Düğünde yumrukla kavga etmesi”, “sarhoş gezmesi” “midye çiftliği kurması”, “14 Mayıs seçimleri sonrasındaki AKP eleştirilerine ilişkin ses kayıtları, AKP yıprandı, yorgunluk var liyakatsızlıklar da var” sözleri.

Bakalım bu rekabetten kim galip çıkacak?

Siyaset böyle bir şey işte…

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.