Bodrum Gündem

Köroğlu, “Mert İnsanları Kalleşce Katlettiler”

Köroğlu, “Mert İnsanları Kalleşce Katlettiler”

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Emre Köroğlu, Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada katledilen aydın, demokrat, akademisyen, gazeteci ve yazarları anarken, hilafet tellallığına dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

Emre Köroğlu, “Mert İnsanları Kalleşçe Katlettiler” başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Nazım’ın dediği gibi onlar, ümidin düşmanıydılar ve akar suyun, meyve çağında ağacın, serpilip gelişen hayatın düşmanı…’ ve böyle olmaya devam edecekler ki biz de bu amansız saldırılara karşı yaşamı savunmaya, yaşam hakkımızı korumaya yani hak ve özgürlüklerimizin mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

İçinde olduğumuz Adalet ve Demokrasi Haftası, 90lı yılların başlarında Cumhuriyetimizin ışığında kurucu önderimiz Atatürk’ün izinden giden aydın, demokrat akademisyen, gazeteci ve yazarlarımızı hedef almış karşı devrim iş birlikçilerinin işlediği bir dizi cinayetin anma haftası olarak kabul edilmiştir.

Bir Anayasa hukukçusu olan Prof. Dr. Muammer Aksoy, yine bir akademisyen olan Bahriye Üçok, araştırmacı gazeteciliğin adı ve büyük bir yurtsever olan Uğur Mumcu, vatansever Emniyet müdürü Gaffar Okan gibi Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun ve daha nice kalleşçe işlenen siyasi cinayetlere kurban verdiklerimizin ortak özelliği; yurtsever, laik, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü kimlikleriyle devrin değil Büyük Türk Devriminin evlatları olmalarıdır.

Kimi evinin önünde kimi de görevi başındayken alçakca öldürülen bu mert insanları kaybetmenin derin üzüntüsü yanında ozanların, şairlerin yakıldığı Sivas katliamını, nice vatansever asker, devlet insanı, gazeteci ve siyasetçiye kurulan kumpasları, anayasal protesto hakkını kullandığı sırada başta ‘Gezi’ gibi birçok demokratik direnç mücadelesi içindeyken öldürülen, tutuklanan aydın yurttaşımızın terörist olmakla suçladıkları davaları da yaşadık, yaşıyoruz.

Uydurulan bu suçlarla yaşamını kaybeden, özgürlükleri ellerinden alınan yurttaşlar, gazeteciler, milletvekilleri, iş insanları ve hatta sanatçılar varken bir ülkede demokrasiden, adaletten, özgürlüklerden nasıl söz edebiliriz?”

“Onlarin Mücadelesi, Mücadelemizdir”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin önemine de vurgu yapan Köroğlu, açıklamasını şu şekilde tamamladı; “Ülkemizin son yirmi yılına damgasını vuran karşı devrim pratiği, gelecek günlerde Cumhuriyetin, Türk aydınlanmasının önünde daha büyük barikatlar kurmak için sabırsızlıkla gün saymakta ve hilafet tellallığı yapmaktadır.

Bu şartlarda önümüzdeki yerel seçimlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmekte büyük bir yarar görüyor ve ulusumuzun güzel yarınları adına canı pahasına mücadele etmiş ve bu uğurda alçakça saldırılar sonucu yaşamını yitirmiş tüm yurtsever aydınlarımızı sevgi, saygı ve minnet duygularımla anıyorum. Onların mücadelesi, mücadelemizdir. Saygılarımla…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.