Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir, 109 Milyon TL’lik Denizova GES projesinin tanıtım törenini gerçekleştirdi

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 109 MİLYON TL YATIRIMLA HAYATA GEÇİRECEĞİ DENİZOVA GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİ’NİN TANITIM TÖRENİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR.OSMAN GÜRÜN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ.

Muğla Büyükşehir, 109 Milyon TL’lik Denizova GES projesinin tanıtım törenini gerçekleştirdi
25.01.2024
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi 109 Milyon TL yatırımla hayata geçireceği Denizova Güneş enerji Santrali Projesi’nin tanıtım törenini Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Proje çerçevesinde kurulacak olan santral ile yıllık 20 Milyon TL’lik elektrik üretilerek önemli bir tasarruf sağlanacak.

Türkiye’nin günlük ortalama güneşlenme süresi en yüksek şehirlerinden biri olan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi devreye alacağı Menteşe Denizova Güneş Enerji Santrali 5 MWe (6,22 MWp) kurulu güce sahip olacak ve yıllık 9.3 Milyon Kwh elektrik üretecek. 96 bin 832 metrekare alana 11 bin 310 adet 550 w güce sahip güneş panelleri kurulacak. Güneş Enerji Santrali 109 Milyon TL’ye mal olacak. Yıllık 19 Milyon 623 Bin TL değerinde elektrik üretmesi planlanan santral 340 bin ağacın temizleyeceği karbon emisyonunu ortadan kaldıracak. Menteşe İlçesi Denizova Mahallesi’nde 96 bin 832 metrekare arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Santrali yatırımı için Büyükşehir Belediyesi tanıtım töreni düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptığı konuşmada, ”Şimdi burada toplanmamıza vesile olan bir güneş enerjisinin tanıtımı ve sembolik bir panel montajı olacak. Biz daha önce il Belediyesiyken başladığımız arıtmada, mezbahada İl Belediyesindeyken bu santrali kurduk. Hatta Türkiye’de 2. veya 3. olan güneş evini kurduk. Bizler güneş panelinin önemini biliyoruz ve ona göre hazırlık yapıyorduk. Muğla garajının çatısı, Bodrum garajının çatısı, Fethiye’de yaptığımız büyük kapalı alanın çatısı, bir takım binalarımızın çatısı ve bütün çatıları hazırladık. Projelerini bütün çatılar statüye uygun ise hepsi güneş enerjisi panelleri ile ne üretirse onu alacağız. Güneşten payımızı alacağız. Buradaki alan için bütün kurumlardan izinlerimizi aldık ve bu alanda elektrik üretimine en kısa zamanda başlayacağız ”dedi.

109 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılacak olan Güneş Enerji Santrali tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ev sahipliğinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.