Bodrum Gündem

Mahkemece İptal Edilen Kıyıma Müsaade Etmek Bodrum’a İhanettir

Mahkemece İptal Edilen Kıyıma Müsaade Etmek Bodrum’a İhanettir
09.02.2024
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun’dan iptal kararlarına rağmen Bakan Ersoy’un da ortağı olduğu şirket tarafından Bodrum Adalıyalı’da yapılmak istenen Otel için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnceleme Değerlendirme Komisyonuna Uyarıda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Bodrum Adalıyalı mevkiinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ortağı olduğu şirketin, beş kez iptal edilen, 2. derece SİT alanı içindeki otel projesinde karar, İnceleme Değerlendirme Komisyonu’na kaldı. Bölgede Hazine’ye ait arazi Ersoy’un şirketine verilmişti. Sit alanına yapılmak istenen otel projesi daha önce de iptal edilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ortağı olduğu şirketin, beş kez iptal edilen, 2. derece SİT alanı içindeki otel projesinde karar, İnceleme Değerlendirme Komisyonu’na kaldı. Bölgede Hazine’ye ait arazi Ersoy’un şirketine verilmişti.

Bodrum’a ihanet etmeyin…

Ersoy’un şirketi Ersoy Otelcilik İnşaat’ın yapmak istediği proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı 18 Nisan’da yapılacak. 124 bin 21 metrekarelik alanda 325 oda, 14 villa, 3 apart otel villa, 38 aile odası inşa edilecek. Projenin bedeli ise 159 milyon 926 bin TL olarak belirlendi.

Gelişmeler üzerine açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun İnceleme Değerlendirme Komisyonuna uyarıda bulunarak; “2. Derece doğal sit alanı, 3. Derece arkeolojik sit alanı ve taşınmaz kültür varlığı statüsünde bulunan bu alana 325 odalı otel, 14 villa, 3 apart otel villa ve 38 aile odası inşaatı yapılmak isteniyor. Daha önce mahkemece iptal edilen bu kıyıma müsaade etmek Bodrum’a ihanettir!

18 Nisan’da yapılacak İnceleme ve Değerlendirme Toplantısına katılacak tüm yetkililere sesleniyorum. Bu ihanete ortak olmayın!” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.