Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bari siz yapmayın Sayın Aydın Ayaydın! 

    Dün akşam TV 100 kanalında önce CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras sonrada AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, gazetecilerin sorularını paylaştılar.

    Ahmet Aras’ın seçimlere katılan AKP adaylarının “ bizi seçerseniz, iktidarın desteğini alarak bu sorununu çözeriz” sözü en çok tartışılan başlık oldu.

    AKP’nin 31 Mart 2024 seçimlerine iktidardan aldığı güçle katıldığını duymayan artık bu ülkede  duymayan yok.

    Bir kere Türkiye’deki yönetim sistemi değişti. Eskiden bir tarafsız kalan Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemi vardı. Bugün o sistem kalktı. Başkanlık sistemi ile hem bir parti başkanı,  hem de Cumhurbaşkanlığı yapıyorsunuz. Zaten sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bunu da saklamıyor.

    Sayın Aydın Ayaydın, demese de iktidarın lideri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunu sürekli söyleyenlerden.

    Hatta çok iyi hatırlıyorum İstanbul Büyükşehir adayı Murat Kurum’un açıklama töreninde bu desteği çok açık bir şekilde söyledi.

    Nasıl söyledi derseniz?

    “ iktidarın adayını seçin, iktidarın desteğini alarak da İstanbul’un sorunlarını çözelim” diye.

    Zaten bu çok normal bir şey. Sürpriz bir tarafı da yok. Onun için bu ülkede muhalefetin kazandığı belediyelerde şikayet ve isyan var. Bu ülkede kimse bu sorunu inkar edemez. Çünkü bu bir Türkiye gerçeğidir.

    -Aydın Aydın, Hem dostuz diyor hem de onları beceriksiz olmakla suçluyor.

    Aydın Ayaydın, hem Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı hem de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile çok yakın dost olduklarını birlikte oturup sohbet edip yemek yediklerini kaydederek, “ Ancak Osman Gürün tüm ilçe Belediye Başkanları ile kavgalı Bodrum dahil. Muğla Büyükşehir başta olmak üzere. Hiç bir şey yapmamış. Bir projeleri yok.

    Bugün Marmaris, Fethiye’de artık deniz dibi çamur olmuş. Denize girilmiyor.

    Proje üretmezsiniz, sorunları çözemezsiniz. Ben projeler üreteceğim. Ankara’ya Bakanlıklara gideceğim. Hatta Cumhurbaşkanına çıkacağım. Ben sorunları çözmek için siyasete döndüm” dedi.

    -Sayın Aydın Ayaydın o kadar da değil. İki gün sonra yüz yüze bakacaksınız.

    Türkiye’de bu görevlere talip olmuş Sayın Osman Gürün ve Sayın Ahmet Aras’ın Ankara’dan projelerine destek alamadıkları için bu yaptıkları projeleri yaşama geçiremediklerini  tüm Türkiye biliyor.

    Hatta bu sorun sadece CHP’li Belediye Başkanlarının değil tüm muhalefet belediyelerinin şikayeti olduğunu biliyoruz. Medyayı takip eden biri olarak bu isyanları hep takip ettik. Zaten AKP iktidarının siyaseti buydu.

    Şimdi de belediyecilikte zayıf kalan belediyelere iktidar desteğini alarak talip olma sözü ondan veriliyor.

    Hatta bazı CHP’lilerin bu isyan sonucu oylarını bu sefer AKP’ye vereceklerini de duyuyoruz.

    -Acaba CHP; Muğla Büyükşehir’i Sayın Aydın Ayaydın’a teklif etseydi kabul eder miydi?

    Bunu gerçekten çok merak ediyorum. Bence etmezdi. Çünkü o da iktidarın CHP’li Belediyelerin projelerine destek vermediğini çok iyi bilenlerden. Zaman kaybetmezdi. Şimdi eğer kazanırsa AKP iktidarından süper destek alarak büyük gövde gösterisine hazırlanıyorlar.

    -Her nedense Aydın Ayaydın’a herkes randevuyu çok rahat veriyor

    Sayın Aydın Ayaydın’ın konuşmaların da sürekli vurguladığı bir konuda Cumhurbaşkanı ve Bakanlıklardan çok rahat randevu alacağı yönünde. Yani geçmişteki çalışmalarından dolayı geniş bir çevresinin ve saygınlığının olduğunu, ona kapıların açık olduğunu ve iş hallettiğini söylüyor.

    Ahmet Aras’ı da Maliye Bakanına götürdüm

    Hatta bir keresinde Ahmet Aras’ın kendisini arayarak Maliye Bakanı Lütfü Elvan’dan randevu almasını istediğini birlikte Ankara’ya giderek Bakan’ın yardımcı olduğunu söyledi.

    İşte sorunun en büyüğü burada Sayın Aydın Ayaydın, binlerce oy alarak seçilmiş bir Belediye Başkanı,  halkına, beldesine götürecek bir proje için Maliye Bakanından randevu alamıyor ve sizden yardım istiyor ise ve siz devreye girerek bu işi hallettiğinizi söylüyorsanız, sanırım başka bir söze gerek kalmadı.

    Sevgi ve Saygılarımla   Tandoğan UYSAL

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.