Bodrum Gündem

Seydikemer 16 Derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli atıldı

Seydikemer 16 Derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli atıldı
13.02.2024
0
A+
A-

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz temel atma törenine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Tokgöz “Biz, sana söz diyen, sözünde durmayanlardan değiliz.  Biz, laf üstüne laf koymuyoruz. Biz iş yapıyoruz. Yatırım yapıyoruz. Eser siyaseti yapıyoruz…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz  temel atma törenine ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Milletvekili arkadaşım Kadem Mete, Muğla Valimiz İdris Akbıyık,   Muğla Büyükşehir Belediye  Başkan adayımız Aydın Ayaydın,  Muğla  İl Başkanımız   Gültekin Akça,    Seydikemer Kaymakamımız Yıldız Büyüker,   Seydikemer Belediye Başkanımız Önder Akdenizli,  Muğla Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Seydikemer İlçe Başkanımız Ali Büklü ve hemşerilerimizin katılımı ile okulumuzun temelini attık.

Muğla’mıza ve Seydikemer’imize yeni okullar, yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz.

Seydikemer’de yıllarca Muhtar ve Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Devasa yatırımlar yaptık.  Seydikemer’e bir Seydikemer daha ekledik.

Şimdi de TBMM’de milletvekili olarak Muğla’mızı temsil ediyorum. Milletvekili olarak öncelikli hedefimiz Muğla’mıza yeni yatırımlar kazandırmaktır.  Taş üstüne taş koymaktır.  Biz, eser siyasetine devam ediyoruz.

Biz, sana söz diyen, sözünde durmayanlardan değiliz.  Biz, laf üstüne laf koymuyoruz. Biz iş yapıyoruz. Yatırım yapıyoruz.

Bunun için çalışıyor ve Ankara’da sürekli Sayın Bakanlarımızla görüşüyoruz. Allah’a şükürler olsun ki; görüşmelerimiz olumlu sonuç veriyor. Muğla’mıza çok sayıda yatırım ve eser kazandırıyoruz.

Yaklaşık 50 Milyon TL tutarında bütçeyle 16 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temelini attık.

Okulumuzun, 2024 yılı sonunda tamamlanmasını   planlıyoruz.

Okulumuz; bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak. Binada 16 derslik, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, 80 kişilik çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, bilgisayar atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, idari birim odaları, öğretmenler odası, zümre odası, kantin, arşiv ve teknik birimler yer alacak.

Son dönemde, tüm dünya genelinde olduğu gibi; Ülkemizde de tüm sektörlerde istihdam edilecek nitelikli iş gücü eksikliği yaşanıyor. Ara eleman sıkıntısı çekiliyor. Özellikle özel sektör; istihdam edecek yetişmiş nitelikli personel bulmakta zorlanıyor.

İnşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya, lokantadan otele kadar tüm sektörlerde istihdam edilecek nitelikli iş gücü eksikliği yaşıyoruz. Bunun için; mesleki ve teknik eğitimin yaygınlaştırılması, çıraklık kültürünün devam ettirilmesi önemlidir.  Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz.

Önemli bir turizm merkezi olan Muğla’mızda nitelikli ara eleman yetiştirilmesi için gayret sarf ediyoruz.

Temelini attığımız okulumuz, bu alanda önemli bir açığı kapatacaktır.  İnşallah bu tür çalışmalarımız devam edecek ve ara eleman sorununa çözüm üreteceğiz.

Ülkemizin dünya ülkeleri arasında hak ettiği yeri alabilmesi için eğitim önemlidir.

Biz de AK Parti İktidarları olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitime büyük önem veriyoruz.

Hükümet olarak biz bu konuda büyük çaba harcıyoruz.  Bütçemizde de en büyük paylardan birini her yıl eğitime ayırıyoruz.

Seydikemer’imize böylesine önemli bir okul kazandıran Milli Eğitim Bakanımıza, Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Temelini attığımız okulumuzun Muğla’mıza, Seydikemer’imize, hemşerilerimize ve sevgili öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.