Bodrum Gündem

Bu sorular sorulmadan sandık başına gidilmemeli!

Bu sorular sorulmadan sandık başına gidilmemeli!

AK Parti iktidarının 22 yıldır CHP’li belediyelere neden yatırım yapmadığı neden sorgulanmıyor?

CHP’li veya muhalif seçmenin Bodrum’a neden şimdiye kadar hizmet gelmediğini sorgulayıp elini vicdanına koyup öyle 31 Mart 2024 günü sandık başına gitmesi gerekmiyor mu?

CHP’li veya muhalif seçmenlerin eğer iktidarın bu yanlılığını kendisine bunu sorgulamaz ise kendisine ve ülkesine ihanet etmiş olmaz mı?

Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı neyi anlatıyor?

Ortada çok net bir şekilde AK Parti’nin bilinçli bir şekilde özellikle CHP’nin kazandığı belediyelere yatırım aktarmayarak orada yaşayanları bilerek mağdur ettiklerini AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, adaylarını açıklarken net bir şekilde kamuoyu önünde açıklamadı mı?

-Onurlu ve dik durmak gerekmez mi?

Ortada çok büyük bir haksızlık ve adaletsiz karşısında onurlu bir şekilde eğilmeden ve dik durarak, AK Parti’nin bu oyununa düşmemek gerekmez mi?

-22 yıldır CHP’li belediyelere ceza kesilmiş

AK Parti sadece bunu Bodrum’a Muğla’ya değil CHP’nin kazandığı tüm belediyelere maalesef 22 yıldır uygulaya gelmiş.

Onun için 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP’li belediyelerindeki seçmenleri adeta tehdit edercesine “Ya bizim adayımızı seçerseniz, iktidardan yatırım ve hizmet alırsınız” mesajını çekinmeden veriliyor.

-Böyle bir şey Avrupa’da olmaz ve o halk cezayı iktidara keser

Eğer bu bir Avrupa ülkesinde verilmiş olsaydı. O ülkedeki halk onu defterden ilk seçimde silerdi.

Tabii ki böyle bir şey olmayacağı için bu defterden silmede hiç bir zaman olmaz. Çünkü Avrupa’da böyle bir bakış ve uygulama olmazda ondan.

-Demokrasinin olmazsa olmazına müdahaledir bu

AK Parti iktidarı açıkça ve hiç çekinmeden demokrasiyi ve özgür iradeye müdahale etmektedir. Ancak bu tehdit çok ciddi bir tehdit olmasına rağmen Türkiye böyle tehditlere 22 yıldır alışık olduğu için tepki vermeye de uzak duruyor.

Oysa bu seçimin en önemli ve hassas konusu burada yatıyor.

Bir iktidar açıkça CHP’li belediyelere bilinçli olarak yatırım götürmediğini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından söylemesi de işin en ilginç olanıdır.

Bu seçimlerin en tartışılması gereken ve en önemli kilit noktası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hiç saklamadan “bizim adayı seçerseniz, yatırım ve hizmet alırsınız” demesidir.

Sevgi ve Saygılarımla
Tandoğan Uysal

Yorumlar

  1. Muzaffer Sami dedi ki:

    Aynı söylem ANAP’ta Özal’da sanırım “para para düşünen belediye başkanınız olmasın” diyerek yapmıştı ve sonucu lütfen siz yazın o seçimdeki Anap’ın hezimetini anlatın. Bodrum’a bu sökmez. Zaten oy oranı %50 üzeri CHPnin. Aday da temiz bir geçmiş dönem tecrübesi var.

  2. Batanca dedi ki:

    Bodrum su yok yollar çukurdan geçilmiyor. Her yer pislik içinde chp baskanlarida rant kavgasında. Kaçak prjeli inşaatlar son gaz akçeli olarak devam sen neyin kafasını yaşıyorsun