Bodrum Gündem

Kadınlar Günü Kutlamaktan Öte Anma Günüdür

Kadınlar Günü Kutlamaktan Öte Anma Günüdür
08.03.2024
0
A+
A-

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül “ Kadınlar günü denince akla gelen bir karanfilden ziyade 1857 yılında “eşit işe eşit ücret, daha insancıl bir yaşam” talepleri için yapılan grevde hayatlarını veren 129 kadın emekçi olmalıdır. Bu yüzden dolayı kadınlar günü kutlamaktan öte anma günüdür” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül Açıklamasında; “Öncelikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde yaşanan depremde görevi başında insanlığa hizmet vermek için görevi başında hayatını kaybeden kadınlarımız olmak üzere emeğin hakkın mücadelesinde hayatını kaybeden tüm kadınlarımızı saygı ve hürmetle anıyorum. İnsanlığın ilk tarihinden bu yana kadınlarımızın önemli bir rol oynamış toplumun temel taşı olmuştur. Yalnız her daim hak ettiği değeri bulmada kendi tırnakları ile çabalayarak bir yere gelmiştir. Her yıl 8 Mart’ta göstermelik çiçek dağıtarak yanınızdayız mesajı vermek yerine reel adımlarla kadınlarımızın toplumda hak ettiği yere getirilmelidir. Tıpkı Ulu Önderimiz  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN, seçme ve seçilme hakkı, eşit mirastan yararlanma hakkı gibi sayamayacağım tüm hakların tanınması gibi adımlar atılmalıdır.

Bugün geldiğimiz noktada ülkemizde her gün duyduğumuz kadın cinayetleri, temsilde yeterince yer bulmamakta olması en temel çözülmesi gereken sorunların başında gelmektedir. Yaptırımları yüksek kanunlar ile kadınlarımızın bir insanın temel hakkı olan yaşam hakkı korunma altına alınmalıdır. Gerek siyasi partilerde gerekse Stk’larda resimlerde bulundurulması gereken bir öğeden ziyade etkin görevlerde yer bulması gerekmektedir.”

Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül Açıklamasın Sonunda; “Sözlerime Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN sözleri ile nokta koymak istiyorum. “Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmak, hayatımızı onlarla birlikte yürütmek, Türk kadınını ilmi, ahlaki, sosyal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı ve destekleyicisi yapmak gerekir.”  Kamuoyuna saygılarımla…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.