Bodrum Gündem

Koyları ranta ve talana açan her projenin karşısında duracağız

Koyları ranta ve talana açan her projenin karşısında duracağız

TİP Bodrum İlçe Örgütü Gökçebel Mahallesinde Tilkicik Koyu’nda ÇED süreci devam etmesine rağmen yapımına başlanan marina, otel ve konut projesine dair TMMOB’nin 20 Mart’ta gerçekleştirdiği açıklamaya destek verdiklerini belirttiler.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Örgütü Gökçebel Mahallesinde Tilkicik Koyu’nda ÇED süreci devam etmesine rağmen yapımına başlanan marina, otel ve konut projesine dair  Türkiye Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu’nun 20 Mart’ta gerçekleştirdiği açıklamaya destek verdiklerini belirttikleri açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Gökçebel mahallesinde oldu bittiye getirilmeye çalışılan bir inşaat örneğiyle daha karşı karşıyayız.

Nesli tükenmekte olan Akdeniz fokunun yaşam alanı olan Tilkicik Koyunda, zengin villa sahipleri lüks yatlarına rahatça binebilsin diye yapılan yat limanı projesine bölge halkı yıllardır itiraz ediyor. Buna rağmen henüz ÇED raporu dahi tamamlanmadan başlayan çalışmalar nedeniyle şimdiden ekolojik flora ve fauna yok olma noktasına gelmiştir.

Üstelik bütüncül olarak değerlendirilmesi gerekirken, ÇED kapsamı dışında bırakılan parsellere Bodrum Belediyesi tarafından ruhsat verilerek projenin kılıfına uydurulmasına göz yumulmuş ve Bodrum’un doğal güzelliğine bir kez daha ihanet edilmiştir.

Bu vesileyle açık ve net olarak belirtmek isteriz: Koylarımızı ranta ve talana açan her projenin karşısında duracağız!

Bu tarz girişimlerin karşısında doğadan ve insandan yana yapılan tüm itirazları destekliyoruz. Herkesi talanın takipçisi olmaya ve ilgili kuruluşları bu yanlıştan bir an önce dönmeye çağırıyoruz.”

Deniz içerisine kayalar doldurularak ekolojik flora ve fauna yok edilmektedir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.