Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Aydın Ayaydın, ‘’Bodrum’a yakışan 2 kat ve beyaz evdir’’

    Aydın Ayaydın “ Bodrum’un beyaz 2 katlı ev silüet görüntüsü asla bozulmayacak’’ dedi.

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Bodrum Gündem yazarı Tandoğan Uysal’ın sorularını yanıtladı. Aydın Ayaydın, Bodrum’un beyaz 2 katlı Bodrum silüet görüntüsünden asla taviz vermeyeceklerini bu konuda çok açık ve net olduğunu söyledi.

    Aydın Ayaydın, ‘’Ben Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum sürece kimse 2 katlı binanın üzerinde bina yapamaz. Bu kadar da bu konuda netim’’ dedi.

    Tandoğan Uysal’ın sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

    “Kıyıları yağmalanmayacak, yüksek katlı binalar asla olmayacak. Vatandaş Kaçak yapılarla Bodrum silüetinin bozulmasına müsaade edilmeyecek

    Sahiller halkın olacak, oralara çok modern , çağdaş ve güvenli halk plajları olacak. Bodrumlular hiç bir ücret ödemeden bu güvenli ve modern plajlara girecek.

    Şehir içinde asla yeni yoğunluk yaratacak imar planları olmayacak, kimseye kişisel rant sağlamayacak. İmar planlarında Sosyal donatı alanları, spor alanları ve çocuk oyun alanlarına ağırlık verilecek.

    Kanalizasyon ve alt yapıya öncelik ve önem verilecek. Kanalizasyon yollara, derelere ve oradan da güzelim derelere akmayacak.
    Halkımız Temiz bir Bodrum da yaşamayı hak ediyor. Bodrumluların yaşam kalitesini yükselteceğim

    -Aydın Ayaydın kazanacağından çok emin konuşuyor.

    Aydın Ayaydın, 3 anket sonucunda da seçimi yüzde 2 önde olarak almış olarak gösterdiğini de öne sürdü.

    -Bodrum’un Türkiye’nin en güzel ilçesi yapacağım

    Aydın Ayaydın, “Bodrum’u 5 yıl içerisinde Türkiye’nin en güzel ilçesi yapacağım. Ne yol, ne kanalizasyon ne su, ne elektrik ne trafik sorunu olan bir Bodrum yaratacağım” dedi.

    -Ahmet Aras Bodrum’da neyi yaptı da Muğla Büyükşehir’de yapacak

    Aydın Ayaydın, diyelim ki, Ahmet Aras, kazandı hangi vizyonu hangi gücü ile neyi yapacak. Bodrum’da neyi yaptı da Büyükşehir’de yapacak” diye sordu.

    -Hükümete giydirmekle bu sorunlar çözülmez

    Ahmet Aras, hem hükümete giydiriyor hem de hükümetten destek bekliyor. Böyle bir iletişim olabilir mi? diye sordu.

    İztuzu plajı başta olmak üzere 3 büyük kıyı şeridindeki plajları 3. şahıslara kiralamaktan kurtardım.

    MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı) tarafından 4 tane çok önemli deniz kıyısındaki plajın 3. şahıslara ticari amaçlı kiralanması ihalelerini Çevre Bakanlığı ile girdiği iletişim sonucunda durduğunu söyleyen Aydın Ayaydın, aynı zamanda Bodrum Bitez, Fethiye ve Marmaris’te benzer sahil şeritlerinin ihalelerini durdurduğunu bildirdi.

    Aydın Ayaydın, burada yaşayanlara ait bu güzel kıyı şeritlerinin 3. şahıslara kiraya verilmesi için ihaleye çıktığını ve hemen Çevre Bakanlığı ile devreye iptal ettirdiğini kaydederek, ‘’Ben bunları bile seçim yatırımı için kullanmadım. Toplantılarda bile bunu kullanmadım. İlk kez size söylüyorum. Ben halkın buralardan faydalanması için gönülden müdahale ettim. Çünkü buralar orada yaşayanların hakkı’’ dedi.

    -Kesinlikle bir seçim yatırımı değil

    Aydın Ayaydın, bunun kesinlikle bir seçim yatırımı olmadığını ve kamuoyunun da henüz bu ihalelerden haberi olmadığını da kaydederek ‘’Ortaca, Bodrum, Marmaris ve Fethiye halkının buradan faydalanması için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak burada çağdaş ve modern plajlar yaratacağız. Buralar ticari değil, halkın faydalanması gereken plajlar olarak görüyoruz’ diye konuştu.

    Sayın Aydın Ayaydın ile bu seçim takviminde 3. kez ve son telefon röportajı yaptım.

    Her aradığımda sağ olsun karşılık verdi.

    Sonuçta Türkiye ve Bodrum kazansın!

    Tüm adaylara başarılar dilerim. Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.