Bodrum Gündem

Türkiye Finalleri sınavına gidiyorlar  

Türkiye Finalleri sınavına gidiyorlar  

Özel Bodrum İngiliz Kültür Koleji Ortaokulu öğrencileri 16 Mart 2024’te düzenlenen Bölge Finalleri Sınavında; 5.Sınıflar Ege Bölgesi 6.sı Türkiye 17.si, 6.Sınıflar Ege Bölgesi 5.si Türkiye 16.sı, 7.Sınıflar Ege Bölgesi 5.si Türkiye 17.si, 8.Sınıflar Ege Bölgesi 7.si Türkiye 30.su olarak 4 Mayıs 2024 tarihinde Ankara ODTÜ Teknokent’te düzenlenecek olan Türkiye Finalleri sınavına girmeye hak kazandılar.

Bodrum Gündem Haber

Öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif başarılarına da önem verdiğini, bu konuda öğrencilerini il, bölge, ülke çapındaki müsabaka ve yarışmalarda desteklediklerini belirten Özel Bodrum İngiliz Kültür Koleji Ortaokulu yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“2018 yılında kurulan Özel Bodrum İngiliz Kültür Koleji Ortaokulu; öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif başarılarına da önem vermekte, bu konuda öğrencilerini il, bölge, ülke çapındaki müsabaka ve yarışmalarda desteklemektedir.

Bu doğrultuda ülke çapında yapılan Türkiye Zeka Vakfı Şampiyonasına öğrencilerini hazırlamaktadır. Türkiye Zeka Vakfı Şampiyonası ülke genelinde faaliyet gösteren devlet ve özel okulların takım olarak katıldıkları zeka ve akıl oyunlarından oluşan bir sınavdır. Bu sınav öğrencilerin düşünme, karar verme, problem çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlar yardımlaşma ve takım çalışmasının önemini, öğrencilere kazandırmayı hedefler.

İngiliz Kültür Koleji Ortaokulu Matematik Zümresi öğretmenleri Gözde Güner ve Merve Işık tarafından 5.,6.,7.,8. sınıf öğrencilerinden oluşan takımlar sınava katılım sağlamıştır.

5.Sınıf Takımı Asil Öğrenciler: Doğa Özalp, Tayyip Çınar, Asya Baltacı.

Yedek Öğrenciler: Mehmet Emir Çınar, Umut Özarslan, Rüzgar Ege Kaya, Ayşe Baltacı, Ece Deniz Aktaş

6.Sınıf Takımı Asil Öğrenciler: Defne Özgen, Yiğit Ege Heybet, Kağan Manay

Yedek Öğrenciler: Ecrin Ece Geleş, Ruslan Kavak, Alper Güleç

7.Sınıf Takımı Asil Öğrenciler: Nihat Şaşmaz, Nihal Şaşmaz, Ahmet Ömer Çınar

Yedek Öğrenciler: Ecrin Yazıcı, Yusuf Ömer Kesti

8.Sınıf Takımı Asil Öğrenciler: Deniz Özalp, Hasan Kerem Kurt, Müesser Elif Özen

Yedek Öğrenciler: Mehmet Emin Özduran, Halil Özer Güleç

İngiliz Kültür Koleji 2021 yılından bu yana katılım sağladığı Zeka Oyunları Şampiyonası’nda her yıl Türkiye Finallerine katılma özelliği gösteren Bodrum’un tek okulu olma özelliği taşımakla dikkat çekmektedir.

10 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen İl Finalleri Sınavında; 5.Sınıflar İl 1.si Türkiye 16.sı,6.Sınıflar İl 1.si Türkiye 18.si, 7.Sınıflar İl 3.sü Türkiye 32.si, 8.Sınıflar İl 1.si Türkiye 18.si, olarak Bölge Finalleri Sınavına girmeye hak kazanmıştır.

İl finallerinde belirlenen üçer kişilik asil takım öğrencileri bölge finallerinde yarışmışlardır.

16 Mart 2024’te düzenlenen Bölge Finalleri Sınavında; 5.Sınıflar Ege Bölgesi 6.sı Türkiye 17.si,6.Sınıflar Ege Bölgesi 5.si Türkiye 16.sı, 7.Sınıflar Ege Bölgesi 5.si Türkiye 17.si, 8.Sınıflar Ege Bölgesi 7.si Türkiye 30.su olarak 4 Mayıs 2024 tarihinde Ankara ODTÜ Teknokent’te düzenlenecek olan Türkiye Finalleri sınavına girmeye hak kazanmıştır. Bodrum’u ve Muğla’yı Türkiye Finallerinde temsil edecek olan İngiliz Kültür Koleji Ortaokulu öğrencilerine başarılar dileriz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.