Bodrum Gündem

Düşler Dünyası Nisan-2024 Etkinliği

“Sanat, güzelliğin ifadesidir. Bu ifade sözle olursa şiir, nağme olursa musiki, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık, olur.”

M.K.Atatürk

Düşler Dünyası yöneticisi İsmail Aydoğmuş’un daveti üzerine 28 Nisan 2024 günü puslu ve yağmurlu havada yol alarak Beylikdüzü Beylicium AVM’ye geldim.

Etkinliğin olacağı Kültür Müdürlüğünün olduğu 2. kata yürüdüm. Salona adım attığımda  Hilmiye Kılıçaslan ile karşılandım. Boş koltukta yerimi aldım. Sanat etkinliğinin sürdüğü sırada beni tanıyanların jest ve mimikleriyle ‘hoş geldiniz’ yaklaşımlarını gördüm.

İzlence yer yer şiir ve bağlama eşliğinde özgü türkülerle sürdü. Yönetim masasında İsmail Aydoğmuş ve sunuş kürsüsünde  Necla yener ile Metin Karakuş görevleri başında görüntü verdiler.

Düşler Dünyası yöneticisi İsmail Aydoğmuş’un özlü konuşması ile etkinlik başladı ve onur konuklarını tanıtarak yerlerine davet edildi. Onur Masasında; şahsıma, Ressam Asiyecan Gül’e, Müslüm Sümbül’e ve Âşık İkrari mahlaslı Rıza Küçükdoğan’a yer verildi. Şair Ali Ekber Hırlak,  kendinse ayrılan masada kitaplarını imzaladı.

Şiir ve türkü etkinliği; belirtilen tarihte, saatte, yerde normal sayıda katılımlı ve çok uzun süreli iyi organize edilen yöntemle sürdü!  Önceden duyurulmasına karşın mikrofonu alanların büyük bölümü uzun uzun konuştu. Bundan dolayı giriş çıkış ve ayrılışlar hoş görüntü vermedi. Trakya’dan gelerek her ay katıldığım ve kalitesini unutamadığım Perapalas Şiir Günleri, örnek gösterilecek etkinlikti! Nasıl mı? İki saat süreli, kuralları olan, bıkkıknılk vermeyen, herkesin kendi şiirini okuduğu bir organize özelliğinde…

Düşler Dünyası, Sanata ‘Nisan Ayı’ kimler imzasını attı?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan etkinlikte; nisan ayında kaybettiğimiz Sanatçı Abdülhak Hamit Tarhan, Sebahattin Ali, Âşık İhsani, Âşık Daimi, Ali Ekber Çiçek, Şair Nigar Hanım, Türkücü Dilber Ay ve Şarkıcı Kayahan, eserleriyle anıldılar.

Etkinlikte katılımcılar genellikle kendi eserlerini seslendirdiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik, M. K. Atatürk ve Kütüphaneler ve kitap temalı şiirlerinin okunduğu etkinlikte Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu Başkanı Halk Şairi İsmail Aydoğmuş: “Etkinliğimize ev sahipliği yapan, sanatın ve sanatçının dostu Beylikdüzü Belediye Başkanına, görevlilerine ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.” derken, katılanlara da “Hoş geldiniz!” söyleminde bulundu.

Etkinliğe şu adların katıldığı ve sahnede yer aldıkları saptandı:

İsmail Aydoğmuş, Hilmiye Kılıçarslan Aydoğmuş, Muhsin Durucan, Metini Metin Karakuş, Necla yener, Ressam  Asiyecan Gül, Müslüm Sümbül, Âşık İkrari Rıza Küçükdoğan, Selahattin Yalçıner, Ozan Garip Yadigâr,  Yahya Bilican, Ali Gürz …

Yönetim masasından adım söylendiğinde yerimi aldım, gerekli giriş ve tanıtımı yaptım ve aşağıda İsmail Ötenkaya’nın bestelediği şiirimi kürsüden seslendirmeye çalıştım.

Anımsa Emi

Ovalar donanıp güller açanda
Ekinler boy verip başak dolanda
Saçlarında gümüş teller olanda
Gonca seviyorum sende her demi
Acı acı gül de anımsa emi!

Gözün perde perde olup dalanda
Özlem ateş ateş yanar kanında
Uzakta değilim, hemen yanında
Gonca yaşıyorum sende sevgimi
Acı acı gül de anımsa emi!

Tazeliğin bir gün senden giderse
Yad elinde kalmak başka kederse
Sana, sevgilini alırlar dense
Candan seviyorum inan ben seni
Acı acı gül de anımsa emi!

Şunu unutma ki, senle yaşarım
Elden uçsa bile bu gençlik çağım
Var ya, tüm varlığım o anılarım
Gonca seviyorum bil de sevgimi
Acı acı gül de anımsa emi!

Muhsin Durucan

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.