Bodrum Gündem

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı

MENTEŞE’DE DOĞALGAZ KAZI İZİN VE YÜZEY KAPLAMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı
07.05.2024
0
A+
A-

Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.

Daha önceden çalışma yapılmayan Gülağzı, Hacırüstem ve Paşapınarı Mahallelerinde ise doğa gaz çalışmasına başlanacak. Çalışma yapılacak mahallelerde ve eski kent dokusunda kalan dar sokaklarda teknik kurallara uygun çalışma yürütülecek. Dağıtım firması ile yapılan protokolle 2024 yılında 2 bin 675 konut doğalgaza kavuşacak. Bu sayı ile Menteşe genelinde doğalgaz kullanan konut sayısı 44 bin 625’e ulaşacak.

Doğalgaz dağıtım firması ile yapılan protokole ilişkin açıklama yapan Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, “Doğalgaz ile ilgili vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda firma ile çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda firma ile 2024 yılına yönelik ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladık. Bu protokolle mevcut çalışma yürütülen mahallelerde tamamlama çalışması yürütülürken, bugüne kadar çalışma yapılmayan Gülağzı, Hacırüstem ve Paşapınarı Mahallelerinde doğalgaz çalışmasına başlanacak. Böylece doğal gaz yaygınlaşacak ve henüz doğalgaz olmayan mahallelere gelmesi için de çalışmalar sürecek. 2014-2023 yılları arasında Menteşe ilçemizde 41 bin 950 konut doğalgaza kavuştu. Bu yıl yapılacak çalışmalar sonucunda doğalgaz kullanan konut sayısı 44 bin 625’e ulaşacak. Bilindiği gibi doğalgaz, daha az kirletici ve insan sağlığına daha az olumsuz etkiye sahip. Yapılan protokollere yönelik yürütülen çalışmalarla, mahallelerimizin doğal gaza kavuşacak olması, doğalgaz kullanan konut sayılarının artması, hem hava kirliliğinin önlenmesi hem de daha yaşanabilir bir gelecek için çok önemli. Halkımızın yaşamını kolaylaştıran, konforunu arttıran hizmetlere devam edeceğiz. Doğalgaza kavuşacak mahallelerimize şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.