Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Top Ahmet Aras’ta

    Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile yaklaşan yaz sezonunda Bodrum’un susuzluğunu konuştuk.

    Bodrum’da susuzluğun olup olmayacağı konusunda son noktayı koyacak isim olan Tamer Mandalinci, maalesef susuzluğun yolda olduğu yönünde mesajlar verdi.

    -Tamer Mandalinci seçim meydanlarında hep en az 1 yıl dedim

    Bodrum’un susuzluk sorununun çözümünün en erken gelecek 1 yıl içinde olacağını seçimler öncesinde söylediğini de konuşmasında sürekli olarak vurgulayan Tamer Mandalinci, Bodrumlulara bu yıl için susuzluğa hazırlıklı olun mesajını verdi.

    -Ahmet Başkan ile sürekli bu konuyu görüşüyoruz

    Tamer Mandalinci, Bodrum’un susuzluk sorununun doğrudan kendi sorunu olmadığını da kaydederek, “Bu konuda Ahmet Başkan ile sürekli konuşuyoruz. Onun üzerine politikalar üretiyoruz. En nihayetinde bunu çözecek kurum Muğla Büyükşehir Belediyesi’dir. Biz teşvik edici ve hızlandırıcı taraftayız” diye konuştu.

    Tamer Mandalinci, su konusunun tabii en direk olarak Bodrum’da yaşayanları etkilediğini de vurgulayarak “ ben en yakın ihtimal bu sorununun çözümünün 1 yıl olarak söyledim. Bu sözü seçim meydanlarında verirken de boşuna söylemedim”dedi.

    -İsale hatlarındaki patlamalar susuzluğun ana sebebi

    En büyük sıkıntının Bodrum’a su taşıyan isale su hatlarındaki patlamalardan kaynaklandığının altını da çizen Tamer Mandalinci, ” Bu isale su boru hatlarında patlamalar olmasa Bodrum su sıkıntı çekmez” diye konuştu.

    -Top Ahmet Aras’ta

    Tamer Mandalinci’nin açıklamalarından çıkarttığım sonuç Bodrum’un susuzluk sorununun adresi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda eski Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta.

    Muğla’da Ahmet Aras, bu konuda kapsamlı toplantılar yapıyor, ancak bu yaz sezonu için şimdiye kadar bir müjdeli haberde duymadım.

    Tek duyduğumuz seçim öncesi deniz suyunun arıtılarak, Bodrum’un susuzluğuna çareler aranmıştı. Bu konuda da değişik olumsuz spekülasyonlar da yapılmıyor değil.

    İşte bu arıtmanın pahalı olduğu ve Bodrum’a çevresel yaklaşımlardan dolayı uygun olmadığı yolunda.

    Sonuçta gelinen nokta el elde baş başta bir durum var.

    Bodrum bu yaz sezonunu susuzluk açısından pek kolay geçirmeyeceği ap açık ortada.

    Her zaman insanın doğasında bir mucize beklentisi vardır. Bakalım Muğla’dan Ahmet Aras’tan bir mucize haberi duyacak mıyız? Onu da zaman gösterecek.

    Bana göre bu şartlarda en büyük mucize yağmurun yağmasıdır.

    Tandoğan Uysal/Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.