Demokrasi ve Direnişin Bayramı

 

Geleceğe not düşmek adına sürekli fotoğraf çekerim. Çeken  genellikle ben olduğum için  içinde olduğum fotoğraf  azdır. Ama bu kez hem de poz vererek bir resmim olsun istedim. 23 mart Pazar günü kayıtlı olduğum Bitez CHP  mahalle temsilciliğin de kurulan CHP üye ve DAYANIŞMA SANDIĞI önünde  direnme ve mücadelemizin sebebi olan torunumuzla beraber poz verdik. İlerde  sahip olduğumuz değerler için seçim olmaksızın  adalet için, özgürlüklerimiz için, Çocuklarımızın aydınlık yarınları için coşkuyla  oy kullandığımız unutulmasın kayda geçsin diye poz verdik.  Evet O gün 15.5 milyon insan oy kullandı. O gün ,23 mart dünya siyaset tarihine altın harflerle yazıldı. Dip den  gelen dalga  tüm yurdu sarmaya başladı. Karanlık günlerden geçen güzel ülkemin üzerinde yeniden güneş doğdu.

İnsanlığın doğasından gelen bir gerçek , insanların çoğu güce, güçlüye  tapmayı sever. Güçlünün yanında olmak ister. iktidarların dediklerine inanmasalar bile sessiz kalmayı tercih eder. Güçlüler de bilirler ki iktidarı kaybettiklerinde güçlerini de kaybederler. O zaman kendilerine destek verenler yavaş yavaş terk etmeye ,hatta karşısında yer almaya başlarlar. İşte bu yüzden gücün merkezinde yer alanların tek bir amacı vardır(ne olursa olsun koltuklarını bırakmamak).Bugün gelinen noktada AKP iktidarı ‘’ya hep ,ya hiç ‘’noktasında dır. Gözü dönmüş bir şekilde 20 yıldır yarattıkları iktidarın gücünü hukuk tanımadan acımasızca kullanmaktadır. korkarım bu durum giderek daha şiddetli devam edecektir.

Ancak unutulmamalıdır ki demokrasilerde sonsuz iktidar yoktur. Zamanı gelince halk gereğini yapar. Tıpkı bugünlerde yaşadıklarımız ve gördüklerimiz gibi. Güçlü olduğunu sanan  gözü dönmüş iktidarın yönetenleri sokakta ki ,meydanlardaki   hak savunucularını, gençleri ,gazeteciyi, aydını teslim almaktadır. Ve artık görülmüştür ki bu  tek adam rejiminden kurtulabilmenin  tek yolu ‘’kurtuluş yok tek başına , ya hep beraber ya hiçbirimiz ‘’diyerek meydanlardan sokaklardan örgütlü direnişten geri adım atmamaktır. Onun için geçmişte yaşananlardan doğru ders çıkarmak zorundayız. Kişiler ,kurumlar, sendikalar, siyasi partiler olarak.

Bugün AKP iktidarının tabi Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde tek bir kurum  vardır CHP’si.  Amacı  CHP sini siyaset dışına itmek. Çünkü ancak o zaman  iktidarını devam ettirebileceğini çok iyi görüyor.,. O nedenle bugün CHP sinin diğer zamanlardan farklı  tarihi bir sorumluluğu vardır. O yüzden CHP yönetimlerinin ve örgütlerinin sorumluluğu çok büyük. 20 yıldır ilk kez CHP si halkın tepkisiyle halkla bütünleşti. Uzun yıllardır ilk kez halkın umudunu canlandırdı ve örgütledi. CHP’si ve sol muhalefet halkın bu umudunu beslemek zorunda. CHP’si ve sol muhalefet direnme, savunma ve dayanışma güçlerini  çoğaltmanın yollarından asla geri adım atmamalıdır.

Halkımız kendi iradesinin yok sayılmasına , haksızlıklara ,yasaklara ,kısıtlamalara rağmen ‘’ artık yeter ‘’mesajını en demokratik bir şekilde göstermek adına meydanlardadır. Gençler  özgürlükleri  için meydanlardadır. Meydanlarda ki insanların çoğu CHP’li değildir. Mesele artık CHP ve İmamoğlu meselesi olmaktan çıkmıştır. Kalabalıklar arasında gençlerin ve kadınların çoğunluğu artık iktidarın ilk sandıkta gideceğinin somut göstergesidir.23 Mart’ta 15.5 milyon insanın CHP sinin örgütlediği sandıklara coşkuyla koşması çok önemlidir. Gezi den sonraki en büyük halk direnişidir. Halkımız demokrasi sınavını barışcıl gösterilerle sandık üzerinden dayanışmayla büyük bir başarıyla vermiştir. Vermeye de devam etmeye de kararlıdır. Bu  zorlu sürecin yönetilmesinde CHP sinin ve örgütlerinin özellikle genel başkan sayın Özgür Özel in hakkı ve çabalarının büyüklüğü tartışılmaz. Bu örgütlü mücadele çoğalarak sürdürülmeli dayanışma hiç gerilememelidir. Artık  içimdeki karanlıklar , umutsuzluk  yok oldu. Şuna yürekten inanıyorum. Halkımızın önüne gelecek ilk sandık da ‘’her şey çok güzel olacak’’. Ve biz yurtseverler o güne kadar  dayanışarak  direnmeye devam edeceğiz, mutlaka kazanacağız.

Hafta sonu Bayram. Bu bayram DEMOKRASİ BAYRAMI  olacak. Çoğalan umutlarımızla çocuklarımızın ,halkımızın  bayram sevinçlerini doyasıya yaşayabilecekleri günlerin umudu ve özlemiyle  bayramımız kutlu olsun.

NURAN YÜKSEL /MART 2025

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.