Dijital Medya Protokol Krizinde Başrol Yine Seha Ergene’nin

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Seha Ergene, daha önce şoförünü ve ilçe sekreterini Kaymakamın başkanlığında yapılan Güvenlik Toplantısındaki masaya oturtarak gündem olmuştu. Aylarca, iktidar partisinin bir ilçe başkanının devlet protokolünden habersiz olduğu konuşuldu ve yadırgandı.

    Seha Ergene şimdi de sosyal medya paylaşımlarında, siyasi kültür ve nezakete uymayan etiketlemeleriyle gündemde.

    İktidar Partisi’nin İlçe Başkanı olarak siyasi faaliyetlerini elbette sosyal medyada paylaşabilir. Bu son derece normaldir. Parti fark etmeksizin her siyasinin yapmakta olduğu sıradan bir iştir.

    Ancak Seha Ergene, paylaşımları ne olursa olsun başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, AK Parti Muğla İl Koordinatörü Osman Zabun, İl Başkanı Cengizhan Güngör, İl Teşkilat Başkanı Emre Güçlü, 30 asil, 15 yedek ilçe yönetim kurulu üyesi ve daha birçok kişiyi etiketliyor.

    Siyasi kulislerde alay konusu olan Seha Ergene’nin bu nezaketsizliği herkesin dilinde. Hatta, “Diyelim ki bugüne kadar böyle bir makamda oturmamış ve siyasi kültürü zayıf. Medya danışmanı da mı bunu akıl edemiyor?” sorusunu yöneltenler de var.

    Seha Ergene bu durumda hem kendisini hem de medya danışmanını sorgulamalı bence. Aksi takdirde alay konusu olmaya devam edecek gibi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dâhil birçok parti büyüğünü etiketlediği birkaç sosyal medya paylaşımını sizlerle paylaşmak istiyorum:

    • Halam bugün ilçemize beni ziyarete geldi. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
    • Babam bugün ilçemize beni ziyarete geldi. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
    • Bugün benim için çok özel bir gün. Bir baba olarak oğlum Mustafa’nın kep atma heyecanını yaşarken…

    Haklı olarak insanlar soruyor: Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer devlet büyükleri de Seha Ergene’nin halasının ve babasının onu ziyarete gelip gelmediğini veya oğlu Mustafa’nın kep atıp atmadığını mı merak ediyordu?

    Bu paylaşımlar için etiketlediği isimler siyasi nezaketsizliğe girmez mi?

    Sen parti çalışması için hangi köye, hangi mahalleye gidip vatandaşın derdini dinledin?  Kamu kurumlarına gidip sözde güçlü olduğunu göstermekten başka hangi siyasi faaliyette bulundun? Sanırım etiketlediği isimlerin merak edeceği konu bu sorulan cevabı olsa gerek.

    Ayrıca kimi dinlesen, “İlçe başkanı telefonlarımıza cevap vermiyor. Tesadüfen de bir yerde görürsek ona ilettiğimiz hiçbir sorunla ilgilenmiyor. Sadece yanında gezdirdiği fotoğrafçısıyla kamu temsilcileriyle, vatandaşla karşılaştığında, el sıkışırken deklanşöre basılıyor, fotoğraf çektiriyor ve sosyal medyada paylaşıyor.” diyorlar.

    Sıradan bir vatandaşın derdini anlatırken veya selamlaşırken oldu bittiye getirerek çektiğiniz fotoğrafları paylaşmak için ondan izin almanız gerektiğini kimse size hatırlatmıyor mu?

    Sokaktaki iddialar o ki kendisinin karşılaştığı kamu görevlileri onu görünce fotoğraf karesinde olmamak için yolunu değiştiriyormuş. Çekilen fotoğrafların izinsiz paylaşılması olayından son derece rahatsızlarmış bizden söylemesi.

    Kaldı ki izinsiz fotoğraf çekmenin veya rızası dışında paylaşmanın 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) göre suç teşkil ettiğini de hatırlatalım. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin ihlallerin bazı durumlarda hapis cezası öngören yaptırımları da bulunabiliyormuş. Ama söz konusu kanun ilçe başkanı Ergene ve ekibinin umurunda mı bilemiyoruz.

    Onun derdi, önemli kişilerle çekilen fotoğrafta aynı karede olmak ve güç gösterisinde bulunmak gibi duruyor.

    Son bir olay var. Anlatmasam eksik kalır.

    Büyük umutlarla ilçe teşkilatında sekreter olarak göreve başlayan bir hanımefendinin nasıl hayal kırıklığına uğradığı yine parti içinde ve çevresinde dilden dile dolaşıyor.

    Kızcağız, iktidar partisinin ilçe başkanına sekreter olmuş. Büyük insanlarla konuşacağını ve tecrübe kazanacağını düşünmüş olsa gerek. Ancak beklediğini bırakın, tam tersine büyük bir hayal kırıklığı yaşamış. Ve basmış istifayı ayrılmış. Peki neden dersiniz?

    Tandoğan Uysal

    REKLAM ALANI
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.