Bodrum Gündem

Bodrum Cup’ın 2006 Nostaljisi

 

Bu yıl üzülerek iptal etmek zorunda kalınan Bodrum Cup şöleninin 32nci yaş günü.

Bodrum’da yaratılan ve yapılan bu görsel ve sosyalleşme şöleninin 2006 yılını anlatarak ve çektiğim binlerce fotoğraftan bir tutam örneklemeyle karınca kararınca anmak istedim.

 14 – 18 Ekim 2006 18. BODRUM KUPASI

 14 Ekim Cumartesi günü saat 11.00 de İskele Meydanında çeşitli okulların bando ekipleri, animasyon grupları ve müzik eşliğinde yapılan şenlikle Bodrum Kupası’nın 18ncisi başlamış oldu.

Radyo 5 ile Show radyo DJ’lerinin müzikleri ile şenlenen iskele meydanı gösterilerinde Kortej Yürüyüşü, Kraliçe Artemisia’nın İskele Meydanı’na törenle girişi, canlı müzik, bando, folklor ve dans gösterileri ve Bodrum Kupası organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras’ın katıldığı basın toplantısı, yer aldı.

Aynı gün akşam saatlerinde başlayan 18nci Bodrum Kupasının yarışlarıyla ilgili brifing verildi. Ardından başlayan kokteylde Erman Aras ve Melike Çetiner’in açış konuşmalarından sonra Bodrum Kaymakamı Abdullah KALKAN, Bodrum Kupası komodoru Atilla TÜRKMEN, Organizasyon Komitesi Başkanı Erman ARAS ve ünlü denizcimiz Sadun BORO kampanayı çalarak yarışları başlattılar.

Fotoğraf sanatçısı Ali Öz’ün Bodrum Kupası fotoğraflarından derlediği “Yelkenleri Yürekleri Gibiydi” slâyt gösterisinin ardından Aziz Birsin yönetimindeki Yasmin Orkestrası konseri ile cazdan Çökertmeye her türlü müzikte eğlenen yarışçılar yarışın ilk günü için moral depoladılar.

15 EKİM BODRUM – ÇÖKERTME ETABI

 BODRUM CUP ÇÖKERTME’DE EĞLENDİ

 15 Ekim Pazar sabahı yarışacak 68 yat ve misafirleri taşıyan komite tekneleri ile 100’den fazla yat Karaada önlerinde görsel şölene katıldılar. Öğle saatlerinde başlayan rüzgârla çıkış yapan yarışçılar Çökertme koyuna yelken açtı. 15 – 18 deniz mili şiddetindeki rüzgârla yarışan yatların tümü Bodrum – Çökertme etabını başarı ile tamamladı. Geleneksel ahşap yatlar, “Klasik Ahşap Yatlar” ve “Ahşap Olmayan Yatlar” ana sınıflarında varış çizgisinde büyük çekişme yaşandı. Bodrum Kupası sınıfında Malta bayraklı DRAGON FLY günün birincisi olurken, tüm yatlar genel klasmanında İLİOS yarışı birinci bitirdi. İlk günün akşam saatlerinde Çökertme koyunda sahildeki iskelelere kıçtankara demirledi.

Radyo 5 ve Show Radyo müzikleri eşliğinde geceye ısınan yarışmacılar Türkiye’nin top modellerinin yer aldığı MUDO’nun yaz-kış defilesini izlediler. Ardından En Şık ve En Fantastik takım kıyafeti yarışması için podyuma çıkan yarışçılar çılgınca tezahüratlarla karşılandı. Kıyafet yarışmasında En Şık Takım “MELİKE”,  En Fantastik Kıyafetli Takım ise ODTÜ Rugby takımı kıyafetleri ile podyuma çıkıp kısa bir gösteri sunan “SILA” teknesi seçildi. İspanyol kıyafetleri ile yarışan “MAVİ DENİZ” ekibi ve korsan kıyafetleri ile podyuma çıkan “GRANDİ” ekibi gecenin alkış alan gösterileri arasındaydı. Yarışma sonrası Avustralya’dan katılan “SOTHERN CROSS TİMER” ekibi izleyicilere bir gayda dinletisi sundu.

Defile ve kıyafet yarışmasının ardından sahne alan Bülent Özdemir ve Nicole, latin müziklerinden başlayıp Bodrum halk müziğine kadar uzanan bir müzik ziyafeti sundular. Özellikle “Çökertme” türküsüyle oynayan katılımcılar izlemeye değer bir görüntü oluşturdular.

16 EKİM ÇÖKERTME – İNGİLİZ LİMANI ETABI

 YARIŞÇILAR CENNET GÖKOVA’DA NİLÜFER KONSERİYLE COŞTU.

 16 Ekim Bodrum Kupası’nda ikinci gün yatlar 16 millik Çökertme – İngiliz Limanı etabında birbirlerini geçebilmek için mücadele ettiler. Start hattında rüzgâr azlığı sebebiyle yatların büyük bir kısmı zamanında çıkış yapamadı. Toplam 14 yatın zamanında çıkış ve varış yapabildiği yarışta Bodrum Kupası sınıfında geçtiğimiz yılın galibi Randa, Genel Klasmanda ise “İLİOS” birinci geldi. Yarış ardından sahilde kurulan yüzen dev platform karşısında konuşlanarak SEVGİ ÇEMBERİ oluşturdular.

 18nci Bodrum Kupası bir ilke imza attı. Deniz üzerine kurulan 200 m2’lik yüzen dev platform üzerindeki akşam başlayan konserde kıyafetleriyle göz kamaştıran şarkıcı Nilüfer’i 1500 kişi teknelerden ve botların sahne önünde oluşturduğu seyirci kitlesiyle heyecan ve coşku ile izledi. Sanatçı Nilüfer’in de hayatında bir ilk ve hiç unutmayacağı bir gece olarak nitelendirdiği bu konserde tüm izleyenler Nilüfer’in eski ve yeni parçalarına neşe içinde eşlik ettiler. İzleyicilerden aldığı enerji ile coşan Nilüfer ve orkestrası özel istek üzerine repertuarının dışındaki isteklere bile cevap verdi. Konserin sonlarına doğru coşkudan mest olmuş bir gemicinin havaya fırlattığı işaret fişeği küçük çaplı bir yangın tehlikesi yaşattıysa da organizasyon yetkilileri ve yarışmacıların koordineli çalışması sonucu kısa surede söndürüldü. Ancak coşkuyla süren ve uzayacağı öngörülen efsane konser sonlandırılmış oldu.

17 EKİM İNGİLİZ LİMANI – KİSSEBÜKÜ ETABI

 KİSSEBÜKÜNÜ PAS GEÇTİK.

17 Ekim sabahı yarışmacılar İngiliz Limanı’ndan Kisebükü’ne doğru yola çıktı. Sabah başlayan yağmur ve 26 knot ve üzeri şiddetteki rüzgâr ile mücadele eden katılımcıların 56’sı 17,5 millik etap sonunda yarışı başarı ile tamamladı. Bodrum Kupası sınıfında “DRAGON FLY” günün birincisi olurken Genel Klasmanda” İLİOS” yarışı önde tamamladı. Yağmur ile birlikte fırtınaya varan keşişleme rüzgârının esmesiyle konaklamanın da tehlikeli olacağı anlaşılan Kisebükü’nde konaklama ve kumsal partisi iptal edildi.

Yatlar Kisebükü yerine Tavşan burnu ve Bodrum Limanında konakladılar.

18 EKİM BODRUM – TURGUTREİS ETABI

 TURGUTREİSE GİDİYORUZ

18 Ekim günü Karaada önünden başlanacak 19,5 millik Turgutreis etabı ile yarışın son etabında rüzgârsızlık yüzünden yarışmacılar geç çıkış alabildi. Çok çekişmeli geçen son etap Turgutreis önlerinde sona erdi.

Günü birinci olarak bitiren, geçtiğimiz yılın galibi “RANDA” yatı oldu. Trofeyi ise yine “İLİOS” kazandı. “RANDA” ekibi Bodrum Kupası’nı üçüncü kez kazandığı için Regatta bayrağını ömür boyu saklama hakkını elde etti. Katılımcılara kategori birincilerine ödülleri D-Marin Turgutreis’de yapılan kokteyl ve Grup Circle of Love’un sahne aldığı eğlence gecesinde verildi.

Yarışma sonuçlarını izlemek için link  http://arsiv.bodrumcup.com/2006-toplam-sonuclar/

Daha nice Bodrum Cup’lara dileklerimle saygılar sunarım.

Ali Dizdar 20 Ekim 2020

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.