Bodrum Gündem

İngiltere Büyükelçisi David Raddeway Bodrumda…

İngiltere Büyükelçisi David Raddeway, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonu makamında ziyaret etti.

İngiltere Büyükelçisi David Raddeway Bodrumda…
10.06.2010
0
A+
A-

Çok sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Raddeway Başkan Kocadon’dan bir dizi istekte bulundu. Özellikle yabancıların gayrimenkul edinme konusundaki problemleri, sağlık   cheap Baclofen sigortalarının kullanımındaki istismar ve yol yapımlarının İngiliz turistlerce problem olarak nitelendiğini belirten büyükelçi bu konudaki yorumlarını  Başkan Kocadon’a iletti. Başkan Kocadon Raddeway’e  özellikle gayrimenkul konusunda İngiliz vatandaşlarının belediyeye danışmadan alım girişiminde bulunmamalarını söyledi. Açıklamalarına devam eden Kocadon  “ İngiliz vatandaşları Bodrum’da gayrimenkul alma niyetindeler ise  mutlaka belediyemize başvursunlar. Bitirilmiş inşaatları alsınlar. Bizlere başvurduklarında  ve bitirilmiş inşaatları tercih ettiklerinde çok fazla problem yaşayacaklarını sanmıyorum. Bununla beraber özellikle yaz aylarında maalesef büyük oteller sağlığı satıyorlar. Sağlık kuruluşları ile kendi aralarında anlaşıp en ufak bir yaralanmada bile faturayı kabartmak için türlü oyunlar oynanıyor. Biz belediye olarak elimizden geldiği kadar bu duruma müdahale etmeye  çalışıyoruz fakat bu durum bizi aşan bir durumdur.  order Cialis super active Konunun bakanlıkça incelenmesi gerekmektedir. Artık olayı o kadar çok abarttılar ki neredeyse büyük oteller bu konuyla alakalı ihale bile açacak duruma geldiler .Ufacık bir çizik için ambulans tahsisi gibi ilginç olaylar yaşıyoruz. Yollarımıza gelince; biz Bodrum Belediyesi olarak sadece bize ayrılan kısımlarda yol çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu kısımlarda da bir sorun yoktur. Özellikle Gümbet Bölgemizi gezdiğinizde ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Yapılan diğer yol çalışmaları DSİ ve TCK’nın yapmış olduğu çalışmalardır. Bu çalışmalar da kısa bir süre sonra sona erecektir” dedi.


İngiltere Büyük Elçisi David Raddeway Başkan Kocadon’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederken ” Bodrum gerçekten İngiliz turist için biçilmiş kaftandır. Bodrum’un havası, tarihi atmosferi ve insanlarının sıcakkanlılığı İngilizleri buraya çekiyor. İngiliz vatandaşları Bodrum’dan hiçbir zaman vazgeçmemişlerdir. Son dönemde  sterlin-avro paritesi de Türkiye’nin tercih edilme nedenlerinden biridir.Sağlık konusunda ise sigorta şirketlerimiz zaten durumu fark etmişlerdir. Bu konuda Türk Sağlık Bakanlığı’na da gerekli şikayetlerde bulunulacaktır” dedi. Vermox without prescription


Basın mensuplarının Türkiye – İsrail gerginliğinin İngiliz turistlerin gelmesini engelleyip engellemeyeceği sorusuna ise Büyükelçi Raddeway “Bu durum bizim turistimizin buralara gelmesine kesinlikle engel değildir. Hatta bu sene %12 lik bir artış beklemekteyiz” dedi. Bodrum Belediyesinin Kültürel Miras Yönetim Projesi hakkında da detaylı bilgi verilip bir dosya sunuldu. ‘Kendi mesleğinin de tarih uzmanlığı olduğunu söyleyen Raddeway arkeolojik ve kültürel miras konusunda Bodrum’un çok şanslı bir merkez olduğunu vurgularken İngiliz müzeleri özellikle de British Museum ile Bodrum’daki arkeolojik eserlerin değişimli sergilenmesi gibi ortak projelere imza atılması gerektiğini vurguladı.


Gerçekleştirilen ziyaret sonunda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve İngiliz Büyük Elçisi David Raddeway birlikte basın mensuplarına hatıra fotoğrafı çektirdiler, birbirlerine hediye verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.