Bodrum Gündem

Bodrum’un efsane markası Mahmut Kaptan kapılarını yeniden açtı

Bodrum’un efsane markası Mahmut Kaptan kapılarını yeniden açtı
22.11.2022
0
A+
A-

29 yılık Bodrum efsane markalarından Mahmut Kaptan, yeni işletmecisi Murat Akınl’a kapılarını tekrar açarak dostları ağırlamaya başladı. .

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla kapılarını kapattığını duyuran Bodrum’la bütünleşmiş bir marka olan Mahmut Kaptan, yeni işletmecisi Murat Akın’la kapılarını tekrar açarak geçmişten günümüze demlenerek gelen meyhane kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

Mahmut Kaptan’ın açılış gecesinde mekanın simgesi olan çan çalındı ve sohbetler kaldığı yerden devam etti.

Mahmut Altunkaya, turizm sezonunda kaptan olarak çalıştığı için kış aylarında dostları ile bir araya gelip muhabbet etmek adına 29 yıl önce temellerini attığı mekanın bu kadar uzun soluklu olacağını tahmin etmediğini belirtirken “Çok şükür bu yıl da buradayız, dostlarla beraberiz. Biz yorulmuştuk, meyhanemiz şimdi yeni işletmecisi Murat Akın ile yoluna devam edecek. Yeni işletmecisinin de bizimle aynı ruha sahip olmasından son derece mutluyuz” dedi.

Babası Mahmut Altunkaya’dan sonra mekanın işletmeciliğini yapan kızı Tuna Altunkaya “ Mahmut Kaptan düşmez çaptan diye diye bu mekanı 29 yıl açık tuttuk. İnsan gece hayatının içindeyken 30 yıl bu işi yapmak son derece yıpratıcı ve zor. Bir yerden sonra yorulup yıpranmıştık. O yorgunluğumuz müşteriye yansımadan geçen yıl kapatma kararı vermiştik. Ama yolumuz Murat Akın’la kesişti. Bizim gibi sofrayı ve meyi seven, tıpkı bizimle aynı ruhta olan biriyle yollarımız karşılaştı. Ne mutlu bize ki bu güzel mekanı aynı bakış açısıyla, son derece enerjik birine devretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sancağı bir sonrakine devrediyoruz. Bu dükkanı seven herkese teşekkür ediyoruz. Biz de orada oturup içmenin keyfini yaşamak istiyoruz. Beraber içip, eğlenip, dertleşeceğiz. Bu güzel yerin işletme tarafını düşünmeden sizler gibi keyfini süreceğiz”

Çocukluğundan bu yana sektörün içinde olan ve İngiltere’de restoranları bulunan Murat Akın “Bodrum’la özdeşlemiş çok güzel bir markanın işletmecisi oldum. Bodrum’da eşimizle dostumuzla oturup muhabbet etmek istediğimiz bir mekanımız olsun istemiştik. Mahmut Kaptan adını duymuştuk. Buranın değerleri ile harmanlanmış, büyümüş böyle bir mekanın kapalı kalmasını istemedik. Benim yola çıkış hikayemle Mahmut Kaptan’ın kurucularının hikayesi aynı olunca anlaşıp mekanı devraldık. Burası duvarlarındaki resimlerden mezelerine kadar pek çok özelliği ile orijinal özelliğini koruyacak. Bizim gibi dostları ile muhabbet etmeyi ve bu kültürü sevenleri bekliyoruz. Ayrıca Bodrum’un değerlerini koruyan bu mekanın tekrar kapılarını açmış olmaktan dolayı da çok mutluyuz.” Dedi.

Çanlar Mahmut Kaptan’da yeniden çalmaya başlarken, bir efsane geri döndü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.