Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Cennet Koyunu, Cengiz Holding’e peşkeş çekenler neden eleştirilmiyor?

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cengiz Holding’e inşaat ruhsatı verdikten sonra bu ruhsatı geri almasıyla başlayan adeta linç kampanyasını günlerce izliyoruz. Niye bu linç kampanyasını yapanlar bu arazinin özelleştirmesini yapıp, imara açanlara, aynı linci yapamıyor.

    Çünkü sıkmıyor!

    Ahmet Aras’ı herhalde kendileri için ufak lokma olarak görüyorlar. Düşünsenize adı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geliyor.

    Bu araziyi koruyacağına bu araziyi özelleştirip ve turistlik tesis için imara hazırlıyor. Bu arazi, Cengiz Holding için adeta gelinlik gelin gibi hazırlanıyor. Tarihe bakarsanız 2006 yılında bu düğmeye basılıyor.

    Bu millet ahmak değil.

    AK Parti iktidarının gözbebeği 5’li holding arasındaki Cengiz Holding’e bu arazi adeta altın tabakta bütün hukuki sorunlar aşılarak sunuluyor. Çevre Turizm Bakanlığı kararnameleri bu yetmiyor Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri devreyi giriyor. İlahi bu arazideki bütün engeller devleti yöneten iktidar tarafından kaldırılıyor ve bu holdinge adeta destek veriliyor. Yazıklar olsun eleştirilerini yapanlar bu süreçleri niye görmemezlikten gelmiyor.

    Madem Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Meclisi’nde “ Yazıklar Olsun” diye haykıranlar niye Çevreyi Koruma ve Şehircilik Bakanlığına bu babayiğitliği yapamıyor. Cennet Koyu, aslında Türkiye’de en büyük güç olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı desteğini alarak Cengiz Holding’e havele edilmiştir. Madem Cennet Koyu’nun Cengiz Holding’e verilmesine tepki verilmek isteniyorsa, adresleri ortadadır. Yazıklar olsun! diyecek cesaret var ise adresler burasıdır.

    Onun için bütün faturayı Ahmet Aras’a çıkarmak pek etik değildir.

    Sonuçta Ahmet Aras, bir ilçe Belediye Başkanı, bir yere kadar yasal çerçeveleri bellidir. O önüne gelen evrakların imara uygunluğuna bakar, uygun ise gereğini yapar. Hepsi o’dur. Ötesi yoktur. Danıştay kararlarının hiçe sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Tek adam ne derse o oluyor.

    Bir çift sözümde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na

    Söylendiği gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Aras’a Cengiz Holding’e verilen inşaat ruhsatını çek demiş ise çok büyük yanlış yapmıştır. Madem Ana muhalefet Partisi Başkanısın, neden Cennet Koyunda oynanan oyunları kamuoyunun gözleri önüne serip bunu Türkiye gündemine taşımıyorsun? Korunması gereken bu koyu Cengiz Holding’e peşkeş çekenlerin başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı var. Niye bunları deşifre etmiyorsun? İnsanın eline bundan güzel bir malzeme çıkar mı?

    Bedeli Ahmet Aras, özelleştirdi ve imara açtı

    Atı alan Üsküdar’ı geçmiş günah keçisi Ahmet Aras ilan ediliyor. Cennet Koyunu, özelleştirip, satan ve imara açan Ahmet Aras ise “Yazıklar olsun” sözünü hak eder. O olmadığına göre. Yorum yapmayacaksın.

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. T.Bülent Manzak dedi ki:

      Yerel basın, genellikle yaşadığı yerin problemlerini ve seçtiği yöneticileri eleştirir. Mustafa Gündoğ da bunu yapmış. Siz, olayın merkezini değiştirerek sulandırmışsınız.