Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Sinan Oğan aslında Erdoğan’a ters köşe yaptı

    Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı yüzde 5 oy alarak bir anda iki Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan İle Kemal Kılıçdaroğlu arasında ne kadar kilit adam olursa olsun, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçerek aslında Erdoğan’a bir ters köşe yapmıştır.

    -Destek, köstek olmasın?

    İlk bakışta Recep Tayyip Erdoğan Oğan’ın desteğini almış gibi gözükse de aslında destekten ziyade köstek olarak bunu okumak gerekir.

    -Oğan’s giden oylar aslında Erdoğan’a duyulan nefretin eseridir.

    Çünkü Sinan Oğan’ın aldığı yüzde 5 oyların arkasındaki söylemin arkasında AK Parti iktidarının 21 yıllık başarısızlığı ve Erdoğan’ın sarf ettiği nefret dili ve Atatürk karşıtlığı oluşturuyor. Oysa ilk bakışta kimse bunu böyle okumadı. Aslında Oğan, Kılıçdaroğlu’nun istemeyerek elini güçlendirdi.

    Aynı zamanda Atatürk milliyetçisi olduğunu iddia eden ve adını da Atatürk’ten alan Ata İttifakı parti başkanları Sinan Oğan gibi Atatürk milliyetçisi olduklarını ve AK Parti iktidarı ve lideri Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıyla öne çıkmıyorlar mıydı?

    -Sinan Oğan adını Türkiye 15 Mayıs günü tanıdı

    O nedenle Ata İttifakının ortak Cumhurbaşkanı Sinan Oğan’ın sadece yüzde 5 oy almasında kendi partisinin ve kendi adının popülerliği yok.

    Hatta 4 Cumhurbaşkanı adayı arasında üçüncü aday olarak bile adı yoktu. Muharrem İnce isim olarak ondan daha popüler ve ondan önce geliyordu. Muharrem İnce’nin kaset skandalından sonrası çekilmesi de Ata Ittifakı’nın yüzde 5 oyunu almasında etkili olmuştur.

    -Hayatının en büyük hatasını yaptırdı ve Kılıçdaroğlu’nun önünü açtı.

    Bir anda popüler isim olan Sinan Oğan, hayatının en büyük yanlışını Cumhur İttifakı lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı 28 Mayıs’taki seçimde destekleyeceğini açıklayarak yaptı. Bunu da Allah’ın bir lütfu olarak okumalıyız.

    Sinan Oğan’ın oyu ne kadar?

    Yani Sinan Oğan’ın partisinin bu alınan yüzde 5 oranında oy’da ne kadar bir yüzdeye sahip olduğu ise bilinmiyor.

    Yani Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı lideri Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklaması bu mantıktan bakıldığında bir şey ifade etmez.

    Aksine Sinan Oğan’ın Ata İttifakı’nın hedefine koyduğu Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı tepkiye de yol açacak.

    Sinan Oğan’ın ve Ata İttifakının diğer ortak liderlerinin seçim öncesindeki söylemleri daha çok Millet İttifakı lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanaydı.

    Recep Tayyip Erdoğan’ı açıkça ve herkesin anlayacağı dilde ağır eleştiriyorlardı. Millet ittifakını sadece HADEP ile işbirliği yaptıkları İçin eleştiriyorlardı. Cumhur İttifakını da top yekün hedefe koyup eleştiriyorlardı.

    Hatta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında bile Sedat Peker üslubunda seslenecek kadar yol ayırımındaydı.

    O nedenle Sinan Oğan, bu söylemlerini sosyal medyada dolaşırken hep gördük.

    Cumhur İttifakını seçen Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinden önceki söylemlerinin aksine hareket edince aslında en büyük zararı 28 Mayıs’ta kâğıt üzerinde favori olarak giren Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a seçimi kaybettirecek kadar zarar verecektir. 29 Mayıs sabahı Millet İttifakı lideri tepki oyları İle birlikte büyük zaferini ilan edecek lider olacaktır.

    Her Musibette bir hayır vardır!

    Daha iyi bir Türkiye için var olun. Sevgi ile kalın.

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.