Bodrum Gündem

Duran Öztürk ( Bodrum CHP, CHPyi Konuşuyor )

BODRUM CHP, CHPYİ KONUŞUYOR Yazı dizimize Eski İlçe Başkanı Duran Öztürk değerlendirmeleri ile devam ediyoruz.

Duran Öztürk ( Bodrum CHP, CHPyi Konuşuyor )

Duran Öztürk: 2011 Genel seçimlerine en iyi şekilde hazırlanmalı ve CHP olarak hedefimiz 50 bin üzerinde oy almak olmalıdır.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP eski ilçe başkanlarından Duran Öztürk geçtiğimiz hafta başlattığımız “BODRUM CHP CHP’Yİ KONUŞUYOR” yazı dizimiz için görüşlerini dile getirdi ve 2011 genel seçimlere yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Duran Öztürk değerlendirmesinde Bodrum yarımadasında CHP nin oylarının 50 binin üzerine ve Bodrum da bir Milletvekili’nin TBMM de temsil edilmesinin öneminin altını çizdi.

 

Önce iktidarı eleştirerek başladığı değerlendirmelerinde AKP hükümetinin 8 yıl boyunca uygulamış olduğu politikalar neticesinde; demokratikleşme, yolsuzluk, yokluk, işsizlik ve bağımsız dış politika yolunda hiç bir ilerleme olmadığını ifade etti. Duran Öztürk; “Ülkemiz genelinde olduğu gibi Bodrum’un yereli de AKP’nin yıkıcı politikalarından oldukça etkilenmektedir. Böyle bir ortamda ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyan bir genel seçime doğru gitmekteyiz. Parti yöneticileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri, CHP’nin belde ve ilçe örgütleri önümüzdeki tarihsel önem taşıyan döneme tüm birikim ve enerjimizi birlik içersinde aktarabilmeliyiz. Görevlerimizi yaparken dürüst ilkeli, çalışkan ve eşitlikten yana duruşumuzla en geç 6 ay sonra yapılacak olan genel seçimde Bodrum Yarımadası’ndaki oylarımızı 50.000’in üzerine çıkarma hedefimiz olmalıdır.” dedi.

Bodrum Menşeli en az bir, olabilirse iki milletvekili çıkarmalıyız…

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe ve belde örgütlerinin Yarımada’daki duruşu ve siyasi pozisyonu

bunu fazlası ile hak ettiğini vurgulayarak şöyle devam etti ;“CHP’nin Bodrum yerelindeki gücünün merkezi iktidar ile taçlandırılması bölgemiz açısından yeni ve aydınlık bir yol haritası oluşturacaktır. Yani CHP’nin merkezi olarak da iktidarı en çok da Bodrum için gereklidir. Partimizin içe dönük çalışmalarını örgütlenme, özeleştiri, yenilenme süreçlerini yaşarken, kamuoyuna ve hayata dair görevlerini aksatmamalıdır. 6 ay içersinde gerçekleşecek genel seçimlerde Muğla bölgesinden seçilecek altı parlamenterin yine en az bir, olabilirse iki tanesinin Bodrum menşeli olması için çaba harcamalıyız. Bunun alt yapısını şimdiden oluşturmalıyız” dedi.

 

Duran Öztürk “nasıl bir milletvekili” kriterlerini belirtirken iddialı açıklamalarda bulundu.

En önemli kriterin, sadece Bodrum değil, Bodrum, Muğla, Türkiye hatta Dünya yı algılayabilecek ve temsili yetenekte olması gerektiğinin altını kalın çizgiler ile çizdiğini belirterek; “Vekil adayı; Bodrum yarımadasının sorunlarını algılayabilecek düzeyde ve çözüm önerileri getirebilmelidir. Sol siyaset anlayışın da olmalı ve sol siyaset anlayışın da süreklilik içeren, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine (barış, demokrasi, özgürlük, emeğin değeri vb.gibi) sahip çıkan biri olmalı, milletvekili adayı; genel ve yerel seçimlerde, ne koşulda olursa olsun Partisinin dışındaki adayları desteklememiş ve siyasi sabıkası olmayan birisi olmalıdır. millet vekili adayı; statüko’nun kuyruğuna, paçasına yapışıp siyasi rant elde eden değil ve parti içi yükselmelerde, üst yönetimlere bağlılığı değil, niteliği,yeterliliği, beceriyi ve parti emeğini esas alan anlayışta olmalıdır” dedi.

 

Duran Öztürk millet vekili adayının sahip olması gereken özelliklerini maddeler halinde şu şekilde sıralıyor; “Millet vekili adayı; Örgütlenme anlayışımızla; toplumun her kesimine ulaşarak, “halkla birlikte çözüm”ü gerçekleştiren anlayışında olmalıdır.

Millet vekili adayı; mevki makam gütmeden halk için siyaset yapan birisi olmalıdır.

Millet vekili adayı; yalan söylemeyen, dezenformasyon, demagoji, polemik yapan birisi olmamalıdır.

Millet vekili adayı; doğru olanı günün 24 saati, yılın 365 günü hayata geçiren olmalıdır.

Millet vekili adayı;Yağmacılığa, talana, ranta karşı çıkışı siyasi reflekse dönüştüren birisi olmalıdır

Millet vekili adayı; AKP’nin çok yönlü soysuz yağma politikalarına Bodrum Yarımadamızda karşı durabilmelidir.

Millet vekili adayı; Kissebükü’nde ve ormanlarımızda tahsis yolu ile imara açılmasına karşı çıkan anlayışta olmalıdır.

Millet vekili adayı; turizm alanlarında 5 kat yapılaşmaya izin veren imar planlarına karşı duran birisi olmalıdır.

Millet vekili adayı; Balık çiftliklerinin koylarımızda neden olduğu yok oluşa karşı çıkmalıdır.

Millet vekili adayı;siyaseti meslek haline getiren değil, toplumsal sorumluluk anlayışında görev yapabilecek nitelikte olmalıdır.

Millet vekili adayı; MNG Holdingin Pina Yarımadası’nda yapmış olduğu gibi arsız deniz dolgulara tepki gösterecek nitelikte olmalıdır.

Millet vekili adayı; Bodrum için idam fermanı anlamı taşıyan ve sayın başbakan Recep bey’in

olmalıdır.

Millet vekili adayı; Yarımadamız için yıkım anlamı taşıyan golf girişimlerine dur demeli.Golfun suyumuzu hortumlamasına ve topraklarımızı kirletmesine izin vermemeli.

Millet vekili adayı; Ortakent’te imar hakkının 10 katı imalat yapan AVM’yi ve buna benzer usulsüzlük, haksız rekabet e karşı mücadele içerisinde olabilmelidir.

Millet vekili adayı;Fok balıklarının yaşama alanı olan küldür yarımadasının koylarının betonlaşmasına karşı tepki koyan olmalıdır. Demokratik kitle örgütleri, sivil toplum yapılanmaları ile dostça dayanışma içinde olmalı ve Bodrum halkını kendi hayatına sahip çıkma noktasına getirmelidir” şeklinde sıraladı. En az bu özelliklere sahip olmayanların karşısında olacaklarını da dile getiren Duran Öztürk Bodrum Millet vekili adaylığı çitasının yüksek tutulmasının bir şart olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.