Bodrum Gündem

KORKMA ADA, GİTTİĞİN YER BURADAN DAHA GÜZEL…

ada-uz-toprağa-verildi-1

5 Haziran günü annesinin gözleri önünde, bir kadın sürücünün çarpması sonucu beyin kanaması geçiren ve 17 gün sonunda yaşam mücadelesini kaybeden,10 yaşındaki Ada Uz gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bodrum Gündem Haber

Bir aracın çarpması sonucu 17 gün yaşam mücadelesi veren ve yapılan tüm müdahalelere karşın yaşama veda eden 10 yaşındaki Ada Uz Turgutreis’te yapılan cenaze törenin ardından toprağa verildi. İkindi namazının ardından gerçekleştirilen cenaze törenine Ada’nın okul ve yelken kulübünden arkadaşları ile onlarca Bodrumlu katıldı.

ada uz toprağa verildi 5Gözyaşları içinde evlatlarına veda eden annesi Oya Uz ve babası Ömer Uz acı içinde Ada Uz’un tabutuna sarıldılar. Anne Oya Uz biricik evladına söylediği “Anneciğim hiç korkma çok güzel bir yere gidiyorsun. Kesin buradan daha güzel bir yer. Seni çok seviyorum, ama sana saygı duyuyorum. Sana duyduğum saygıdan dolayı gitmene izin veriyorum annem. Ama bir şey istiyorum senden. Benim seni ne kadar çok sevdiğimi asla unutma.” şeklindeki sözleri, herkesin yüreğini dağladı.

ada uz toprağa verildiEYLÜL’DE ORTAOKULA BAŞLAYACAKTI…

Bodrum TED Kolejinin başarılı öğrencilerinden birisi olan 10 yaşındaki Ada Uz Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim döneminde ortaokula başlayacaktı. Ada aynı zamanda Turgutreis Yelken Kulübü lisanslı sporcusuydu.

Binlerce Bodrumlu, beyaz elbiseleri ile biricik evlatlarının tabutunu taşıyan Oya ve Ömer Uz çiftinin acısına ortak olmak için cenaze törenine katıldılar. Başta TED Koleji ve Turgutreis Yelken Kulübü arkadaşları olmak üzere, ailenin yakın akrabaları, dostları, öğretmenler ve Bodrumluların gözyaşları adeta sel oldu aktı.

ada uz toprağa verildi 4BU ACININ TARİFİ YOK…

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serdar Belli “Ada’mızı yaşatabilseydik keşke, yaşatmak için her şey yapıldı. Geleceği olan iyi sporcularımızdandı, acımız gerçekten çok büyük bu acının tarifi yok, söylenecek fazla bir sözde yok , Allah ailesine ve yakınlarına sabır versin” dedi.

ada uz toprağa verildi 6ÇOCUK GİTTİĞİN YERDE RÜZGAR SENDEN YANA OLSUN…

Yelken Federasyonu Muğla İl temsilcisi Esra Aşkar Güven ise “Bodrum’un denizleri Ada’sız ne yapar, çocuk? Gittiğin yerde rüzgar senden yana olsun, denizler önünde eğilsin, dalgalar sarsın güzel ruhunu… Gittiğin yer yosun koksun, içine çektiğinde tüm ruhun anneciğinin, babacığının, tüm ailenin, Bodrum’un sevgisiyle dolsun. Yelken dünyası seni asla unutmayacak.” dedi.

Ada Uz, Turgutreis Mahallesi Yalı Camii’ndeki kılınan ikindi namazını ardından, Turgutreis mahallesindeki Akçaalan Mezarlığı’nda gözyaşları ile toprağa verildi.

Ada Uz’a çarpan ve jandarma tarafından ifadesi alınan Hayal Aktar’ın ise adli kontrol ile serbest bırakıldığı ve yargılamasının devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar

  1. Şenel Atalay dedi ki:

    Çok üzüldük muhakkak, üzülmenin yanında bir o kadar da kızgınım. Daha yaşamının başlangıcında sevdiklerinden ve yaşamdan hunharca koparıldı bu güzel çocuk. Yaşamını yitirdiği yer, ‘facia geliyorum’ dedirtiyor. Trafik aşağıdan alınıp yukarıya verilince handikap yüklü bu caddede ne bir uyarı levhası, ne bir trafik işareti, ne de kaldırım var. Caddeyi bölen özellikle iki sokak girişi, yaya için de arabalar için de tam bir tuzak. Anormal bir eğim, park edip görüşü engelleyen arabalar, caddedeki yoğun trafik, anormal hızlı ve dikkatsiz sürücüler daha çok can alır bu sezon Turgutreis’te. Rant peşinde koşan ve daha iyi, güvenli bir yaşam için verdiğimiz vergileri yardakçılarına peşkeş çeken gelmiş geçmiş belediye başkanlarının ve iktidarların boynu altında kalsın. Sevgili Ada’nın ailesine sabır diliyorum.