Bodrum Gündem

Osman Gürün “Şu Anda Kağıt Üstünde Varız”…

Osman Gürün “Şu Anda Kağıt Üstünde Varız”…
16.04.2014
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi,  büyükşehir belediye başkanı Dr. Osman Gürün başkanlığında ilk defa toplandı.

brand Levitra online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber 16/04/2014

Muğla Büyükşehir Meclisi, büyükşehir olduktan sonraki ilk meclis toplantısından önce Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Burada yapılan törenin ardından  başkan Dr.Osman Gürün ve beraberindeki meclis üyeleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret ettiler.  Vali Güvençer, kendisini ziyarete gelen heyete Büyükşehir Belediye Meclis üyesi sıfatıyla sorunlara köklü çözüm üretebilmenin, bilimsel çerçevede değerlendirip doğru kararlar verebilmenin çok büyük sorumluluk gerektirdiğini belirterek “Sizler seçilmiş bir organın üyelerisiniz. Sizler Muğlalıların tarih içindeki ümitli ve kararlı akışının üyeleri olacaksınız” dedi.

Fluoxetine no prescription 13 İlçeyi Temsilen 13 Ağaç Dikildi…
Retin-A without prescription
Muğla Valisi Hakan Güvençer’i ziyaret eden meclis üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde 13 ilçeyi temsil eden 13 adet mavi servi ağacı ile Büyükşehir Belediyesini temsil eden çınar ağacı dikti. Ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yapmak üzere eski İl Özel İdare binasına geçildi.

Osman Gürün “Her İlçe Kendi Başına Yürümeyecek Birlikte Yürüyeceğiz”…

Muğla Büyükşehir belediye başkanı Dr. Osman Gürün, ilk olağan meclis toplantısının açılış konuşmasında  meclisteki herkesin  amacının  görev gereği ilçelerindeki ve ilin genelinde halkın günlük yaşantısını daha konforlu ve daha yaşanılabilir çağdaş kentler haline getirmek olduğunu dile getirdi. Gürün konuşmasına şöyle devam ettim “Seçim bana göre bitmiştir. Hangi partiden buraya gelmişsek gelelim aynı yolda yürüyen meclis üyeleriyiz. Ve hizmet adına bundan sonra da birlikte yürümemiz gerekiyor. Hepimizin birbirine ihtiyacı ve bağımlılığı var. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra artık her ilçe kendi başına yürümeyecek, birlikte hareket edeceğiz. Her ilçe diğer ilçelerinin başkanlarını da bundan sonra ilgilendiriyor. Ve onların sorunlarını çözmek adına birlikte hareket edeceğiz. Hizmet adına da birlikte yürümemiz gerekiyor. Hepimizin birbirine ihtiyacı ve bağımlılığı var. Büyükşehir Belediyesi olmakla artık her ilçe kendi başına yürümeyecek birlikte yürüyeceğiz. Yani 13+1 olarak birlikte yürüyeceğiz. Fethiye’nin sorunuyla ilgili diğer 12 ilçe, Marmaris’in sorunuyla ilgili diğer 12 ilçe, her ilçenin sorunlarıyla ilgili diğer ilçe Belediye Başkanı ve meclis üyelerine de sorumluluk yükleniyor. Onların sorunlarını çözmek adına birlikte hareket edeceğiz. Ben umuyor ve diliyorum ki burada gerçekten hepiniz hizmet adına getirilen konunun en iyi çözüme ulaştırabilmesi adına hiçbir farklılık ve etiket gözetmeksizin birbirimize katkı sağlayalım. Önemli olan nokta bu. Eğer böyle yaparsak bize görev vermiş halkımıza da en iyi hizmeti vermiş oluruz. Muğla da yapılan seçimin bu süreçte yaşananların gerçekten Türkiye’ye örnek olabilecek şekilde çok seviyeli, düzeyli geçmesinden de güç alarak bunun kesinlikle böyle olacağına olan inancımı sizlerle paylaşmak istedim. Benim için bütün arkadaşlarım ve Belediye Başkanları’m eşit mesafededir. Hiçbir şekilde birini ona, öbürünü diğerine tercih etme gibi durumum yok. Her yerde hizmetin oluşması ve büyümesi için elimden gelen her şeyi yapacağıma inanmanızı isterim” dedi.

Gürün “Şu Anda Kağıt Üstünde Varız”…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla Büyükşehir belediyesinin şu an sadece kağıt üstünde var olan bir belediye olduğunun altını çizdi. Gürün, konuşmasında özellikle kağıt üstünde büyükşehir olan Muğla’nın pratikte bunu çözmesinin zaman alacağını ve karşılaşılan sorunlarda hızlı çözüme ulaşmak adına özellikle direk kendisinin aranmasını istedi. Gürünün konuşmasının detayları “ Tabii ihtiyaçlar sonsuz, imkanlar kısıtlı. Elimizdeki imkanlara göre yapılması gerekenleri ve dağılımı öncelik tespitine göre yapmak durumundayız. Hepimizin kendi belediyelerinin de yapacağı bu. Her şeyi birden yapabiliyor olmak 5 sene içinde bütün sorunları çözebilir olmak mümkün değil. Biz yeni kurulan bir belediyeyiz. Yani şuan da kağıt üstünde varız. Ama pratikte, işlevde kurumsal kimliğini tam olarak oluşturmuş değiliz. Büyükşehir Belediyesi var, ama buradan alacağımız norm kadro ve diğer konularla ilgili hepimiz için aynı. Yeni kurulan Seydikemer için, Menteşe için aynı. Ondan sonrada bu puzzle ın parçaları gibi bu organizasyonu yerine oturtarak bir an önce mekanizmayı, sistemi çalışır en iyi çalışır hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için de her ilçenin büyük şehre önemli katkısı olacak. Ama bunun çok uzun olacağını düşünmüyorum. Çünkü biz altı aydır ilgili konularla, belediye başkanlarımızın da önemli katkılarıyla veri tabanını oluşturup önümüze plan koyduk. Neyi nasıl, ne zaman, ne şekilde yapacağımızla ilgili bir organizasyonumuz var. Kısa sürede bunu halledeceğiz. Bir sorunla karşılaştığınızda direk beni arayın böylece oluşacak kaosun önüne geçebiliriz. Daha doğru kararlar alabiliriz. Belediyelerin kapatılması dışında Büyükşehir yasası Muğla’ya çok büyük yararlar sağlayacaktır.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.