Bodrum Gündem

Bodrum’da Klasik Müzik Rüzgarı Esti…

17.09.2014
0
A+
A-

buy brand Kamagra flarmoni-orkestrası-manşet

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Bodrum Oda Orkestrası, konseri izleyenlere klasik müzikle dolu bir gece yaşattı.

buy Cialis Bodrum Gündem Haber 17/09/2014 cheap Nolvadex

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü bünyesinde kurulan Bodrum Oda Orkestrası Şef Nermin Bayramoğulları yönetiminde Bodrum Kalesi Kuzey Herdeği’nde klasik müzik konseri verdi. Başkemancı Sema Korkut ve solist Ersun Kocaoğlu eşliğinde sahneye çıkan orkestrayı, eski Kültür Bakanlarından İstemihan Talay, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’inde aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi izledi. Konserin düzenlenmesine destek veren kurum ve kuruluşlara, konser öncesinde teşekkür plaketi verildi.

Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir, “Bodrum Oda Orkestrası olarak altı seneden bu yana elimizden geldiği kadar sizlere sanat etkinlikleri düzenlemeye çalışıyoruz. Bodrum Oda Orkestrası, ağırlıklı olarak İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşmuştur. Ben özellikle birkaç seneden bu yana Bodrum’da artık Bodrum Oda Orkestrası olarak değil, bir Bodrum Filarmoni Orkestrası’nın kurulmasının zamanının gelip geçtiğini savunan bir sanatçıyım. Vermiş olduğu desteklerden dolayı Bodrum Belediyesi’ne ve Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Eski bakan İstemihan Talay ise “Bodrum artık bir dünya kenti. Bodrum, kültürüyle ve sanatıyla da dünya kenti olarak yerini almak zorunda.  1997-2002 yılları arasında bakanlık yaptığım dönemde, Bodrum Kalesi’ndeki Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin yapılması ve açılmasını sağlarken beraberinde Zeki Müren Müzesi’ni de açmıştık ve Bodrum’un kültürel anlamda önemli bir gelişmeye sahip olmasını sağlamıştık” dedi.

Konuşmaların ve plaket töreninin ardından Bodrum Oda Orkestrası konserine Vivaldi’nin Mevsimler adlı eseri ile başladı. Ardından Nüvit Kodallı’nın Telli Turna Orkestra Süiti’nden bölümler ve Çaykovski’nin yaylı çalgılar Serenadından bölümler seslendirildi. Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda sanatseverler, orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.