Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye şu müzikli mekânlarda saat uygulamasından bir türlü kurtulamadı

    Bodrum’da polislerin müzikli mekânlara giderek yeni Kaymakamın kararı sonucu saat 02.00 de müzik yayınını durdurmalarını istedikleri öğrenildi.

    Yeni Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit, böylece ilk uygulamasını müzikli eğlence yerlerindeki müzik saat uygulamasıyla adını duyurdu.

    Tabii ki bu durum eğlence dünyası çalıştıran ve oralarda çalışanların tepkisini almaya şimdiden aday.

    Hep duyarız bu müzikli yerlerdeki müzik uygulaması bir aşağıya çekilir bir yukarı. Sürekli tepki yaratan bir uygulamadır.

    Şimdi işletme sahipleri ülke zor koşullardan geçerken biz ekmek parasının derdindeyiz diyerek yakınacak.

    Medya da Sayın yeni Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, hedefe konacak. Böylece daha yeni Bodrum Kaymakamımız Mustafa Çit, ayağının tozu ile geldiği Bodrum’da müzik kısan Kaymakam olarak ilan edilecek.

    Tabii ki mülki amir olarak Sayın Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in kararına devleti temsil ettiği için saygı ile yaklaşılır. Ancak bu dün başka bugün başka olduğu zaman da başka anlam veriliyor. Yani gelen gideni aratır atasözümüz aklıma geliyor.

    Sayın Kaymakamımız Mustafa Çit’in bu konuda anlayışlı olacağını Marmaris’te, Alanya, Antalya’da Kuşadası’nda ya da Türkiye’nin neresinde bu eğlence dünyasının uygulanırlık neyse Bodrum’a da aynısını uygulayacağını tahmin ediyorum. Zaten doğrusu da bu olmalıdır.

    -Peki, niye Türkiye’de bu müzikli eğlence yerlerinin saatleri sorun oluyor?

    İşte. Bunu gerçekten anlamak zor. Kendimi bildim bileli Türkiye’de bu hep tartışılır olmuştur. Örneğin yaşadığım İsveç’te bu konu hiç bir sorun teşkil etmez. Restoran, bar ve diskoteklerdeki müzik uygulaması ve saatleri bellidir.

    Her yerleşim yerine göre ya da Vali veya Kaymakama göre değişmez. Umarım Bodrum’da bir uzlaşma İle bu çıkan soruna bir çözüm bulunur. Her şey daha güzel bir Türkiye için olsun diyerek Bodrum’a Stokholm’den sonsuz selam ve saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.