Bodrum Gündem

APTAL İNTERNET…

Topamax online celal_gursoy_bodrum_gundem order cheap Cialis buy Ventolin online

Ülkemizdeki ilk internet kullanıcılarından biri, hatta ilk ticari web sayfalarından birinin sahibi olarak bu biraz ağır kaçmış olabilir ama izin verirseniz anlatmaya çalışayım.

İlk zamanlarda tipik bir vatandaş olarak “eee, ne var ne yok” diye sorduğumda internet bana abuk sabuk cevaplar veriyordu. Halbuki bu soruyu en eğitimsiz ülke vatandaşına sorsam gerçekleri anlatan dört sayfa cevap alıyordum.

Bilgisayarın doğru cevap verebilmesi için doğru soru formatını bulmanız gerekiyordu.

Mantığını anlayınca Profesör Google Amcaya daha spesifik sorular yöneltmeye başladım. Mesela “ne olacak şu CHP’nin hali” gibi. Cevap gene anlamsızdı ama işin kötüsü bu soruya anlamlı cevap verebilen bir vatandaşımız da yoktu. Üstelik seçimlerde ona oy verdiği halde…

Ülkemizde particilik genellikle futbol takımı tutar gibi babadan oğla geçer. Ben de 50’li yıllardan beri evinde Cumhuriyet Gazetesi okunan, iş yerinde Atatürk’ün resmi asılı olan bir baba tarafından yetiştirildim. Bu yaştan sonra da parti değiştirmem çok zor. Sırf bu kör bağlılık yüzünden kaç yıldır ayaklarım geri geri giderek oy verdim.

Anladığım kadarıyla parti başkanı ve üst düzey yöneticileri interneti kullanmayı benim kadar bile beceremiyorlar. Bence doğru soruyu önce kendilerine sonra da bilgisayarlarına sorsalar çoktan bu işi bırakmışlardı. Onların yüzünden memleket bu gün başkaları tarafından yönetiliyor, bunu göremiyorlar mı? İnternetin aptal olmadığını ben anladım, onlar da bazı gerçekleri artık anlamalılar.

Sevgili büyüklerim, kötüleyerek, tenkit ederek bir yere varamıyorsunuz, proje üretin, çözümler yaratın. Dünyada hiçbir sektörde seçimlerde rakibini kötüleyenler başarılı olamamıştır. Vizyon sahibi LİDERLER başarılı olmuştur.

Türkiye’nin laik, sosyal devlete bu kadar ihtiyacı olduğu bir devirde hala LİDER olamayan bir başkanla partiyi idare etmek seçmene karşı haksızlıktır.

Benim gibi babadan kalma seçmenler de olmasa CHP barajı bile geçemez. Bu kadar başsız, vizyonsuz bir partiye neden oy verdiğimi sorguluyorum. Bodrum’lu aktif CHP’lilere duyururum.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.