Bodrum Gündem

Koyu Bu Hali İle Korumak İçin Marina Yapmayacak

Koyu Bu Hali İle Korumak İçin Marina Yapmayacak
28.03.2015
0
A+
A-

İHALEYİ KAZANDI AMA KOYU KORUMAK İÇİN MARİNA YAPILMAYACAK…

yalıkavak_marina Generic Topamax buy Nolvadex
generic Toradol

T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan, Yalıkavak Gökçebel’de denize sıfır konumdaki toplam 396 dönümlük, Yat limanı, turizm tesisi ve konut imarlı 6 ayrı parseldeki Maliye Hazinesine ait arazinin ihalesini, bölgede Yalıkavak Palmarina başta olmak üzere çok önemli yatırımların sahibi olan Palmali Grubu kazandı.

Bodrum Gündem Haber
Başbakanlık Özelleştirme İhalesi Başkanlığının 22 Aralık 2014 tarihine kadar teklif aldığı ihaleyi, 370 Milyon lira ile en yüksek teklifi veren Palmali Grubu kazandı. İhalenin bugün itibariyle kesinleştiği öğrenilirken, Palmali Grubundan projeyle ilgili çok çarpıcı bir açıklama geldi. Yalıkavak bölgesinde daha önce yaptığı otel ve marina yatırımlarında çevreye duyarlılığı ve detayları iyi düşünülmüş, bölgeye değer katan yatırım anlaşıyla mubariz_yalıkavaktanınan grup, ihale kapsamında yapım hakkı elde ettiği halde, Tilkicik koyu imar planlarına işli olan marina projesini uygulamayacağını açıkladı.
Palmarina Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Ağar, ihalenin bugün itibariyle sonuçlandığını belirterek “Başbakanlık Özelleştirme İdaresinden satın aldığımız alanda, Bodrum turizmine ve ekonomisine en büyük katkıyı verecek bir otel ve lüks konutlar inşa edeceğiz. İmar planlarında işli olduğu halde, bu güzelim koyu bu haliyle korumak için projedeki marinayı yapmayacağız. Satın aldığımız alanda yapacağımız otel ve konut inşaatlarında ise doğayla barışık, Yalıkavak’a ayrı bir değer katacak, imar haklarının minimal kullanıldığı bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi.
Başbakanlık Özelleştirme idaresinin yaptığı ihaleyle, Gökçebel köyü sınırları içerisinde bulunan 4 ayrı parseldeki toplam 332.127,93 m2 yüzölçümlü arsa, Yat Limanı imarlı 63.404,96 m2 yüzölçümlü arsa ile ön kısmında bulunan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının işletme hakkı 370 Milyon Lira bedelle Palmali Grup’a geçmiş oldu.
Palmali Grup aldığı bu kararla, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları bulunan 6 ayrı parseldeki 235,915 metrekarelik alanda konut, 96,212 metrekarelik alanda turizm tesisi yapacak, 63,405 metrekarelik alanda yapabileceği Yat Limanı hakkından ise feragat etmiş olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.