Bodrum Gündem

ŞAHMARAN HİKAYESİNDEN ESİNLENEN SERGİ…

Hatice-Aras-ve-Rabia-Çalışkanın-cam-altı-eserlerinden-oluşan-sergi

Oasis Nurol Sanat Galerisi’nde iki sanatçının resim sergisinin açılışı yapıldı. Hatice Aras ve Rabia Çalışkan’ın cam altı eserlerinin sergilendiği serginin açılışını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yaptı. Sergi 4 Şubat’a kadar izlenebilecek…
Bodrum Gündem Haber
Hatice Aras ve Rabia Çalışkan’ın cam altı eserlerinden oluşan sergiye Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın yanı sıra Oasis Alışveriş Merkezinin Genel Müdürü Mazhar Vardar ile çok sayıda sanatsever katıldı. Her iki sanatçının cam altı tekniğiyle yaptığı eserleri yakından inceleyen Yılmaz, ressam Hatice Aras’tan eserler hakkında bilgiler aldı. Rabia Çalışkan’ın ise başka bir programı nedeniyle açılışa katılamadığı öğrenildi. Kaymakam Bekir Yılmaz, sergiyi çok beğendiğini söyleyerek ressam Hatice Aras’ın başarılarının devamını diledi.
Hatice Aras sergi ile ilgili şöyle konuştu; “Bu eserlerde klasik cam altı tekniğini kullanarak daha çağdaş yorumlarla yeni bir nefes getirdiğimi düşünüyorum. Ben aslında öğretmenim. Benim öğrencilerimin hepsi cam altını bilir ve yapmışlardır. Bu fikir de öğrencilerime şahmeran hikayesini okurken gelişti. Şahmeran da cam altı halk hikayeleri bölümünde en gözde olanıdır. Cam altını şahmeranla sevdirmiştir” dedi.
Sergi 4 Şubat 2017 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Hatice Aras fotoHatice Aras Kimdir?
1987 yılında İzmir Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümünden mezun oldu. Umur Türker, Mehmet Boztaş, Fahri Sever atölyelerinde öğrenim gördü. İstanbul’da tekstil sektöründe tasarımcı olarak çalıştıktan sonra 1999 ‘da öğretmenliğe geçiş yaptı. 2010 yılında öğretmenlikten emekli oldu. Kişisel sergilerin yanında çok sayıda karma sergilere ve sanat çalıştaylarına katılan sanatçının özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı, halen çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir. Geleneksel camaltı sanatından ilham alan ve onun klasik tekniğini kullanan sanatçı, resimlerinde çağdaş bir yorumla kadınları anlatıyor. ‘’Şarkı söyleyen, çalan, oynayan, hayal kuran, etine dolgun kadınlar.’’ Etrafımıza baktığımızda hepimizin de oyuncusu olduğu bu hikayeleri esprili, süslü ve samimi bir anlatımla izleyiciye aktarıyor.
Rabia ÇalışkanRabia Çalışkan Kimdir?
Balıkesir’de doğdu. 1984-1988 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1993 yılına kadar deri tasarımı ve uygulaması yaptı. 1993’te Gazi Üniversitesi Resim Bölümü’ne girdi ve 1997’de mezun oldu. Anadolu Ateşi Dans Grubu’nun deri giysi ve aksesuar tasarımlarını yaptı. Çocuk kitapları resimledi. 2004 yılında Sanat Eğitimi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Halen sanat eğitimcisi olarak görev yapmakta ve resim ve tasarım çalışmalarını Küçükköy Artura Vintage Art Home Sanat Galerisi’nde sürdürmektedir. Akrilik, yağlıboya ve baskı çalışmalarında ‘zaman’ konusunu işleyen Çalışkan, burçları kadın figürleri aracılığıyla anlatmakta ve yorumlamaktadır. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan Çalışkan’ın yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. 30’u aşkın kişisel sergi açmış, uluslararası festivallere katılmıştır…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.