Bodrum Gündem

SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK…

SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK…

türkan-saylan-13-nisan-2009-evi-basıldı-1

Prof.Dr. Türkan Saylan’ın evinin basıldığı 13 Nisan 2009’ün yıldönümünde ÇYDD tüm yurtta kamuoyu ile paylaşılan “13 Nisanlar Yaşanmamalı!” başlığında yazılı bir açıklama yaptı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2009 yılında düzmece deliller, ısmarlama davalarla birçok kurum ve kuruluşun itibarı yok edilmek istendi, yöneticileri gözaltına alındı, tutuklandı. 13 Nisan’da ise demokrasi tarihine bir ayıp olarak geçen bir olay yaşandı; hasta yatağında bile proje üretmeye çalışan Türkan Saylan Hoca’nın evi basıldı. Bu olayın yıldönümünde ÇYDD Genel Merkezi tüm yurtta eşzamanlı olarak kamuoyuna duyurulmak üzere yazılı bir açıklama yaptı.

turkan saylanAçıklama “13 Nisanlar Yaşanmamalı!” başlığını taşıyor.

“Gerçekten demokratik ülkelerde 13 Nisanlar yaşanmaz, kimseye yaşatılmaz, böyle olaylara zaman ve zemin hazırlanmaz…” cümlesi ile başlayan açıklama şu ifadeler ile devam ediyor;

“2009’da peş peşe düzmece deliller, ısmarlama davalarla birçok kurum ve kuruluşun itibarı yok edilmek istendi, yöneticileri gözaltına alındı, tutuklandı. Çoğu yıllarca özgürlüğünden yoksun bırakıldı. Gelecekleri karartıldı, sağlıklarını ve hatta yaşamlarını kaybedenler oldu. Ülkemiz düşmanlarının iç ve dış ittifakları ile uygulanan bu planın sonuçlarının ve kalıntılarının acılarını hâlâ yaşıyoruz.

Ülkesini seven, halkının fırsat eşitliğini yakalayamamış çocuklarının eğitimle aydınlanması için maddi manevi tüm birikimlerini seferber eden fedakâr insanların bulunduğu Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği de bu durumdan ağır bir biçimde etkilendi.

13 Nisan sabahı hasta yatağında bile proje üretmeye çalışan Türkan Saylan Hoca’nın evi basıldı…”

O GÜN SUSANLAR, SIRANIN KENDİSİNE DE GELEBİLECEĞİNİ ANLADILAR…

ÇYDD Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada 13 Nisan gün Prof.Dr. Türkan Saylan’ın evi ile birlikte, eş zamanlı olarak ÇYDD Genel Merkezi ve 33 şubesiyle yöneticilerin evleri olmak üzere 81 yerin polis tarafından arandığı anımsatılırken, 42 ÇYDD’linin gözaltına alındığını, Savcı bile gelmeden ÇYDD’nin tüm evrakları, bilgisayarları hoyratça çuvallara doldurulduğu ifade edildi.

Açıklamanın son bölümünde ise “13 Nisan sabahı bütün bunlar yaşanırken herkes, tüm Türkiye ÇYDD’nin suçsuz olduğunu biliyordu. ÇYDD Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Av. Nur Gerçel’le ilgili olarak açılan ve yıllarca süren dava, beraatle sonuçlandı. 2009’dan 17 yıl önce Türkan Saylan, toplumu tehdit eden gerçeğe dikkat çekerken umursamayanlar, olay kendi başlarına geldiğinde gerçeği anladı. Bugün diyoruz ki 13 Nisanlar asla bir daha yaşanmamalı!” ifadeleri yer aldı.

Bodrum Gündem Notu…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından kamuoyuna duyurulmak üzere basın kuruluşlarına gönderilen bu açıklamada, ÇYDD’nin 13 Nisanların bir daha yaşanmaması dileğinin sadece o günleri yaşayan kendileri için değil, bütün Türkiye ve bütün yurttaşlar için istemeleri, özellikle siyasi erkin ayrımcılığı körüklendiği, ötekileştirmeleri yoğunlaştırdığı bu günlerde çok manidar ve çok erdemli bir açıklama olarak değerlendiriliyoruz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.